([info]methodrone) wrote on November 13th, 2017 at 06:35 pm
Jā, vai gadījienā viss tāpat nenotiek pa apļiem, aiziet un atgriežas. Varbūt šie laiki ir tie, kad septītais destrukcijas aplis ir beidzot atnācis. Un tomēr, domāju nav nevietā uzstāt, ka lai arī vēsturē ir bijis daudz ļaunuma un iznīcības - tīri fiziski, mūsu laiki draud ar globālu iznīcību akūtāk nekā jebkad agrāk. Varbūt tas ir pēdējais patiesais beigu laiks.

Par Kristietību - jā, vai gadījumā Ķīnā tā nav kļuvusi nenormāli populāra, tā ka tā ir kļuvusi par viskristietīgāko nāciju pasaulē?

Šķiet esmu sapratusi, ka Kristietība ir ļoti intelektuāla reliģija, kas prasa gara rūdījumu. Es nezinu nemaz vai daudzi Kristieši pat saprot Kristietību. Tāpēc, lai arī dzirdējuši ir teju visi, skaidru sapratni sagaidīt no vairākuma vienkārši nevar.

Bet runājot par nihilistiskajiem jauniešiem, īstenībā man šķiet viņi daudz vairāk kā senāk piemin un ir lietas kursā par garīgām lietām. Protams, likumsakarīgi, ka vairāk tādā vague, namastei, pat jokojošā manierē, bet, es domāju līdz Kristietībai ir jāizaug. Ir vieglāk sākumā pieiet ambivalenti, bet manā pieredzē iniciācija ir notikusi un tas ir neatgriezenisks process. Tāpēc arī ir svarīgi, ka ir saujiņa cilvēku, kas neļauj šo reliģiju izķēmot ar neinformētu aizspriedumu zākām. Piemēram, tas pats JP - amazing.

Es domāju, ka pasaule vēl var būt zaļoksna, ja cilvēki sadzirdēs vēstījumu. Viss, kas notiek ar pasauli, notiek iesākumā cilvēka garā. Un es domāju, ka tad, kad cilvēka gara izraisītās kataklizmas būs pašu cilvēku nogrūdušas pavisam zemu, tad viņam nekas cits neatliks kā lūgt Dieva palīdzību - tātad ticēt. Tas tā vienmēr ir noticis, tā ir cilvēka daba, jo viņš ir nācis no Dieva. It's like an inbuilt feature of a robot, feature it cannot resist. It's like a collective near death experience that can be life-changing. Protams, tehniskais aspekts pašlaik ir neizdibināms, un spekulācijas par to var vairāk nomākt nekā iedvesmot. Kaut gan, piemēram, nesen biju uz Maxa Tegmārka runu par AI, un mani pārņēma ļoti liela iedvesma un entuziasms par to, ko visu AI varētu izdarīt, lai savestu planētu kārtībā, ja vien cilvēki spētu vienoties par to, kādas ir viņu values, izdarīt kompromisus, pārvarēt savu ļaunumu. Es laikam esmu optimistiska.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: