([info]methodrone) wrote on July 19th, 2017 at 07:13 pm
ieshana pie terapeita man atgaadina universitaati, jeb driizaak filozofiskas esejas rakstiishanu. man taa shkjiet aarishkjiiba, nepatiik, slinkums, bet kad esmu spiesta, tad burtiski dazhaas minuutees rodu taadu atzinju, kas radikaali izmaina realitaates audeklu. tad tikai atliek no apzinjas smelt un saliet vaardos un teikumos un paragraafos, redigjeet un nodot, kosmosam.

taa arii shoreiz, tikai aarpus kabineta. pa celjam uz terapijas eeku, man praataa saaka viities atminja no iepriekhseejaas sesijas, kur saaku izveerst domu, ka manii mijiedarbojas divas puses. vienu puse es aprakstiiju, kaa pagaidaam abstraktu, plashu labaak-zinaashanu, pareiziibu, kameer otra puse, protams, bija mazs nikjiigs, demonisks, paaridariijumu beerns, kuram to vien labpatiik dariit, kaa mani saboteet un uz mani agresiivi vaimanaat. ieprieksheejaa sesijaa, terapeite ieteica padomaat, ko viena puse gribeetu pateikt otrai. un man uzreiz bija mentaals 'Oo!'

un par to es saaku domaat shovakar ejot pa trotuaari. saruna uz trotuaara bija aptuveni shaada:

labaa puse saka sliktajai: es tevi pilniibaa saprotu. nav nekaa ko es nesaprastu. es sheit esmu pilniibaa un muuzhiigi. nav nekaa, ko tu vareetu izdariit, kas liktu man no tevis noveersties. es esmu vienmeer pieejama. lai cik slikti tu justos, es vienmeer esmu gatava paliidzeet. jebkad, kad tev mani ievajagas, es esmu te. es bezgaliigi pacietiigi gaidu tevi. lai cik zemu tu nokristu, ja veelies, es tev vienmeer paliidzeeshu piecelties. (un tamliidziigi liidz bezgaliibai)

sliktaa puse atbild labajai (ziimiigi, ka labaa puse runaa pirmaa): tu mani nesaproti! visi tavi vaardi ir tukshi un neko nenoziimee! man saap! izbeidz mani patronizeet! tev viss ir vienalga! tu nezini kaa es juutos! man nekad nebuus labi! pasaulee vienmeer buus saapes, man vienmeer saapees! (iisteniibaa, reaali shai pusei ir tikai divas lietas, ko teikt - man saap, (un) tu nesaproti, bet ja padomaa veel akuraataak, tad reaali tikai: man saap!, jo taa nojaush, ka sapratne ir. un jo vairaak es shajaa pusee klausos, jo mazaak tai ir ko teikt, vaardi izsiikst, un paliek tikai taada saapiiga, seeriiga, mazinja kunksteeshana)

nonaakot, terapeites istabaa, peec neiedvesmojoshaam pirmajaam 15 minuuteem, kur vinja man ieteica aiziet pie aarsta paarliecinaaties, vai man hormoni ir normas robezhaas, jo skumjie periodi sasaucas ar meeneshreizeem, un deelj taa man uz vinju kokaini un viilushiigi skatoties, izdomaaju, ka negaidiishu, lai vinja dara savu darbu, bet pati pastaastiishu par savu trotuaara domu taku.

pastaastiiju vinjai preciizi un izveersti par sho iipatneejo dialogu. un tad veel skalji paardomaaju, ka shkjiet vieniigaa pretenzija no sliktaas puses ir tas ka labaa puse 'saprot' bet 'nejuut', teju kaa filozofiskaa probleema par to, ka tu vari cilveekam aprakstiit sarkano kraasu, bet ja vinjsh to nav redzeejis, tad vinjsh vienkaarshi nezina. as in sliktaa puse saka 'stop pretending you have my unique qualia' tad es uzreiz secinaaju, ka shaada pretenzija ir diezgan vaaja pret labo pusi. jo ja reiz labaa puse ir pateikusi, ka nav nekas nekas nekas nekas nekas, kas speetu to iedragaat, vai likt tai noveersties, tad sliktaas puses pienjeemums - ka ja labaa puse 'justu' taas saapes, tad varbuut labaa puse noveerstos un vairs nebuutu pieejama, vai pati saluuztu un izzustu - ir aplams. jo taa tachu ir taa saciijusi - es tev liidzaas buushu muuzhiigi, es esmu pieejama muuzhiigi un uz tevi pacietiigi gaidu un neko tu nevari izdariit, lai to mainiitu.

un tad kljuva pat mazliet veel intrigjeejoshaak. protams, man visu laiku bija sajuuta, ka terapeitei nav ne jausmas ko es saku, bet vinja man nodereeja taadaa zinjaa, ka vinja uzdodot jautaajumus, speeleejot liidzi manaam abstrakcijaam, paliidz man izveerst, formuleet un skaidraak redzeet sho patiesiibu, kas manii gaida. taatad, proti, vinja man prasa, vai es varu jebkaadi aprakstiit shiis puses, jebkaadus iipashiibas vaardus (kraasa, smarzha, vizuaalijas), un man ljoti skaidri acu priekshaa shaads apraksts arii radaas.

nepietiekami grandiozi, bet labaa puse ir kaa klaatbuutne, izskataas kaa pasaule, tas kas man ir apkaart, telpa kuraa atrodos ar mani pashu tajaa. vienkaarshi skaidrs skats uz to, ko es redzu sev apkaart, taada tagadniiga sajuuta. es gan veel arii terapeitei teicu, ka asociaacijas, kaadas rodas par labo pusi domaajot ir bezgaliigs telpisks dziljums un bezgaliigs telpisks plashums, visos virzienos, iekshaa un aaraa, gaisma- caurspiidiigums, siltums, miers, kristaalskaidriiba, trausls un neiedragaajams reizee, bezgaliigi noturiigs, neizsakaami maigs un gluds, bezgaliigi aarpus laika. es gribeeju aprakstiit to kaa taa labaa puse vienkaarshi ir skatiijums uz pasauli no izejas punkta, kas ir it kaa manii bet arii visapkaart.

sliktaa puse, savukaart, uzreiz praata telpaa ieleca, uzpeldeeja, kaa mazs, tumshs radiijums - ne ta beerns, ne ta dziivnieks, ne ta cilveeks, vienkaarshi tumshs radiijums, kuram pat nav sejas. interesanti ir tas, ka shis radiijums ielec pasaulee un tad noveersh skatu no pasaules, liidz ko es domaaju uz to (radiijumu) un par to, taa skats no pasaules aizkliist, perspektiiva sashaurinaas taa, lai ietvertu tikai sho radiijumu, un es uzreiz juutos nodaliita, speeja nodaliijuma sajuuta. kameer domaajot par labo pusi, es ietveru visu pasauli, mans skats ir plashs un taals, bet juutas ljoti ieksheejs un intiims.

tad terapeite nesaprashanaa jautaaja, vai es saku, ka labajai pusei nav emociju? un es par to kaadu briidi domaaju, un sapratu, ka, jaa, tai nav emociju, bet nevis taadaa noziimee, ka taa ir tuksha, bet driizaak pilniiga. tai nav emociju taadaa noziimee, ka taa ir nesatricinaama, to nekas nespeej novirziit, atraut no taas fokusa. taa ir pilna miera un skaidriibas un atklaatiibas un kaut kaa taada, kas ir pazemiiba un speeks reizee, caurviita taadas patiesiibas, ko nevar sashkjobiit vai izpushkjot, kam nevar atnjemt un nevar pielikt, neatdalaama pilniiba un bezgaliiba. uz taas fona emocijas, pat visjaukaakaas, ir tikai mirkliigas instances, saulrieta vizuliishi uz ezera, kas nesameerojas ar to plashumu un ietvertiibu, kas ir labaa puse.

*

es iznaacu aaraa, redzeeju pasauli ar sevi tajaa, un jutos pasargaata.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: