([info]methodrone) wrote on February 2nd, 2016 at 06:29 pm
nezinu, ko domaat par x-failu s10e03, varbuut .. postmodernisks smiins? ka visam obligaati ir jaabuut ironiskam un par visu esamiibu ir jaapasmejas nesaprotot amizanti vai skumji, visa esamiiba ir parks&recreation un tvinpiika. cik apkaunojoshi buutu palikt muljkjiishos, izraadot to, ka lietaam var pieiet nopietni un ar uzticeeshanos. malders un skallija atdziivinaati, nogurushi spoki, kam nav nekaa labaaka ko dariit, uz zemeslodes nav nekaa labaaka dariit, kaa irgaaties par miitiem un zinaatni un sabiedriibu. man shkjiet, ka cilveeki tik ljoti, pasaule par sevi tik ljoti muusu dienaas nesaprotot amizanti vai skumji joko, taa it kaa meegjinot izspiest pashu peedeejaako radoshuma, vitalitaates asintinju no eksistences, jeegas.

man tas taa izskataas, tas man atgaadina to sajutu, kad esmu ljaavusi praatam paaraak lielu valju, un vinsh atkal ir deranged, vinjsh ir kaa deranged mentaalaas mateerijas printeris, kas nekontroleejami ir saprinteejis psihas un bezjeedziigas domas, un tad, kad beidzot tam izbeidzas tinte, tad es varu visu sho postazhu apskatiit, un redzu cik riebiigi un negliiti un haotiski vinjsh ir izaardiijies. un lai to kaut kaa saglaabtu, rodas jauna praata programma, kas piemeklee visizdeviigaako algoritmu, lai katru shiis ieprieksheejaas praata programmas orgjijas aspektu paarveerstu jokaa. tas ir gan amizanti, gan skumji, gan desperate. un ja praatam dod valju, tad tas rakstiis paari veel desmit un simts un tuukstots un miljons liidz bezgaliibai programmu, kas megjinaas viena otru izkonkureet savaa traapiiguma pieejaa. 

these days man patiik vienkaarshi dismissot praatu, kaa kaut kaadu garlaiciigu pazinju, kursh nespeej man dot to, kas man iisteniibaa ir vajadziigs. iet pa preteejo ielas pusi praatam, ar praatu risinaat tikai small talk, buut pieklaajiigam pret praatu, bet mums vairs nav nekaa iipashi kopiiga, lietot praatu tikai lai manevreetu sabiedriibaa. lietot praatu tikai kaa faktu neseeju, lietot praatu tikai komunikaacijai.  no riita piecelties, ielikt galvaa praatu, uzkrukjiit uz automaatisku sociaalo setingu lai iesleedzas, kad uzrunaa kaads cilveeks, vai kad kaut ko vajag no kaada cilveeka, atnaakt maajaas, iznjemt praatu no galvas, atkal paarveersties cilveekaa. nepiekjerties praatam un neidealizeet praatu. praats ir tikai viena no seshaam manjaam. tikai es domaju, ka varbuut viena no loxiigaakajaam manjaam, muljkjiigaa, leeticiigaa pastariish-manja, man shkjiet, ka jebkura cita cilveeka manja ir uzticamaaka par praatu. veel arii tas ka praats vells izshkjoba visas paareejaas manjas. man shkjiet vadiities peec taa, ko saka praats ir aptveni taa, kaa ierakstiit savus svariigos jautaajumus tajaa datorprogrammaa kas simulee sarunu ar iistu cilveeku, un tad visam sveeti noticeet, paarmest krustu un lekt bezdibenii.

 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: