kjerlighedens gjerninger ([info]kirkegors) wrote on March 31st, 2013 at 12:40 am
es nebiju domājis dievu.

manā gadījumā par dievu daudz supernaturālāks bija fakts, ka notika kaut kas absolūti, totāli negaidīts, neiespējams, gandrīz nereāla notikumu un sakritību kombinācija. tev atsūta ļoti izšķirošu ēpastu, un lai gan tālākas izdošanās izredzes ir ļoti minimālas, un ir ļoti grūti pārvarēt sevi, lai atbildētu uz glābjošu ēpastu, ko negaidīji, bet sen jau gaidīji, bet tomēr kaut kā mistiski pārvari, un viss notiek, ir tikai jāturpina, jāiet kā aklajam, trakajam pa naža asmeni. un pēc tam daudz kas ir savādāk. izsakos diezgan kriptiski, negribu ieslīgt personiskā informācijā.
vienkārši, tas radikāli jaunais fakts, kas ielauzās ierastajā pasaules ainā, bija kaut kas pilnīgi negaidīts, necerēts. veiksme? un tomēr, neliels savs effort jau arī jāieliek, es varēju arī neatbildēt, un ļoti stipri uz to sliecos, es varēju salūzt, padoties un aizbēgt visos turpmākajos mirkļos.
jo nav jau runa par nepārtrauktu vairāk uzzināšanu, tas neizbēgami ir bad infinity, un galu galā viss izskatās tāpat un viegli sakataloģizējās jau zināmās struktūrās un plauktiņos, tas reti glābj.
ir runa par kaut ko, kas ielaužās pasaulē, tā, ka jūti - ka saproti un zini ļoti maz, ja jau nevarēji paredzēt ko tādu. protams, pēc kāda laika saproti, ka viss ir plānā un likumsakarīgi, viss notiek pa īstam un tā, kā tam vajadzēja būt.
vienkārši, ja pirms tam man esamība likās vienkāršāka, jo esamība bija mans spoguļattēls, tad pēc tam es sapratu, ka viss ir totāli citādāk, ka ir kaut kas cits, ka es neesmu spējis saskatīt pat pusi, tā, ka galu galā vienīgais kas atliek - padoties, pakļauties un pieņemt, atbildot jaunajam faktam, ļaujot, lai pasaule mainās.
un es vēlreiz uzsveru, ka nerunāju par dievu. būtu noziedzīgi teikt 'vienkārši turpini gaidīt'. ļoti noderīgi, protams, būtu izmest sevi no laivas un nonākt kaut kādā citā vidē, nosacījumos un apstākļos, tādējādi uzprasoties uz jaunām iespējām un uz to, ka kaut kas varētu uzkrist uz galvas. vēl noderīgāk - vienkārši būt vairāk uztvērīgam, modrākam, mēģināt pamanīt to, ko iepriekš tur nebiji pamanījis - to hear louder.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: