19 April 2013 @ 05:52 pm
the gift  
mani tik ljoti atbrunjo cilveeki, kas ruupeejas.
lai cik apgaismotu sapratni daliitu cilveeku praati, vinji tikuntaa paliek muuzhiigi noshkjirti, un varbuut pat taa vinji ir visvairaak noshkjirti, jo apgaismota sapratne ir viss par izolaaciju un noskjirtiibu visos esiibas liimenjos.
bet cilveeku ruupes un doshana tik ljoti un nepieluudzami tevi caurstraavo, kaa gaismas viela vai lauks, kas ir aarpus fizikas likumiem un shkjeerso jebkuru izolaaciju.
 
 
simfonija: bjm - spacegirl
 
 
19 April 2013 @ 06:34 pm
paloma negra  
manupraat, cilveeka speeja no sirds pieskarties pasaulei un dziivot izpauzhas briizhos, kad pagaatne atkabinaas no naakotnes kaa skumja lauku piekabe. esmu pamaniijusi, ka es tad meereni atsveshinos no apkaart notiekoshaa, un kaut kaadus savus moraalos atbildes pienaakumus uztveru, kaa kaut ko gauzhi un kaitinoshi mehaanisku.

vakar, peec neproduktiivi aizvadiitas dienas, rakstot teezi, es iegaaju garaa karstaa dushaa ar savu saarto kaneelja dushas kreemu. peec tam klausiijos Beethovenu un smeereejos pie naktslampinjas ar kokosriekstu body milk. tad seedeeju ruugti gultaa un rakstiiju savu ierakstu par to, ka man pohuj, vai jebkad atradiishu preciizus vaardus, kad man atsesmesoja Sans. iisteniibaa, vinjsh man atesemesoja kaadas triisdesmit minuutes ieprieksh, bet es neskatiijos, kas atrakstiijis, jo domaaju, ka tas ir tas diivainais zeens, ko atkal sastapu Liverpuulee. vinjsh ir diivains, jo vinjsh ir diivains, bet man tikuntaa patiik vinjam pieskarties, un vinjsh ir smarzhiigs, he moves me, bet vinja iiszinjas ir infantiilas un kaitinoshas.
taatad bija jau 23:00 un es ruugti un pohujistiski seedeeju gultaa, liidz izlasiiju, ko Sans atrakstiijis. izraadaas manam koleegjim, ar kuru es triis gadus straadaaju kopaa, un ar kuru mums bija cieshas platoniskas attieciibas shovakar bija goodbye drinks, un Sans, mans otrs koleegjis, atrakstiija, ka lai peec triisdesmit minuuteem vinjus satieku Acctress&Bishop, kas ir muusu iecieniitais baars. es sev totaali neraksturiigi izdomaaju, ka pohuj un ieshu. neraksturiigi, jo esmu ljoti konservatiivs cilveeks, attieciibaa uz dziivoshanu un spontaaniem leemumiem. bet par laimi man bija gruzdoshi energjisks dveeseles neapmierinaajums un tikko izmazgaati mati, un es jutos frishi un kaa doties naksniigaa pastaigaa ar degoshaam aciim un raitu soli, un man gribeejaas arii izdzert milziigu aukstu ginesa glaazi. taa nu es uzvilku minjukus, uzkraasoju luupas, sabuzhinaaju matus, iesmarzhojos un skreeju aaraa siltajaa pavasara naktii satikt savu koleegji. jo es taa nodomaaju, ka es nevaru buut tas nozheelojamais empaatiski-aklais cilveeks, kas vienmeer citus un sevi pievilj cilveeciibaa.

taa nu es tur aizgaaju, un tur bija visi draugi ar smaidiigaam sejaam un nevainiigaam cilveeku aciim, kas mirguljo peec paaris kreptiigiem alkoholiem. mees dejojaam pie dziesmaam un dzeeraam barinjaa shotus skandinot glaazes. un es satiku mazu polju zeenu, kas ir dzimis 1994. gadaa un kura miiljaakaa Led Zeppelin dziesma ir 'going to california'. man naakamajaa, nu tajaa pashaa riitaa bija jaaceljas 6:00 lai straadaatu riita mainju, taapeec 3:00 es briefly apskaavu savu koleegji un pat peedeejo reizi neieskatiijos vinjam aciis, un aizgaaju.
bet taa kaa es ar vinju visu vakaru, kaa divi retards, biju dejojusi un smeejusies un dzeerusi, es izdomaaju, ka man ir pohuj robezhshkjirtnes un piekabes atkabinaashanas process, ka atvadas ir totaals pohujs, es tachu biju visu vakaru ar vinju dejojusi un mees bijaam visus triis gadus smeejushies un dzeerushi 6 kafijas vienas mainjas laikaa un piipeejushi un irgaajushies par uppity bosiem. vai labaak ir nepielikt punktu un ignoreet naavi?