11 April 2013 @ 06:09 am
 
tas sveetiigais un baisais briidis agraas riita stundaas starp miega bezsamanju un strauju moshanos, kad tu nezini, kas tu esi, bet zini, ka viss ir vienalga, un tu sev nepiederi, bet esi tikai galjas blaakjis, kam jaaceljas un automaatiski jaaierikteejas dienaa.

tad diezgan strauji, tu atkal ierikteejies un nostabilizeejies mazaa plekjiitii sev galvaa, un atceries visus savus naivos objektiivus, kam tu kjersties klaat kaa daargumiem, un izvairies skatiities virsuu un redzeet, ka tur nekaa nav.

veel es nesaprotu pa kuru laiku tie seriaalu jaunieshi, kas ir tik aiznjemti ar savu darbu un attieciibu afeeraam un seedeeshanu baaraa un central perk, pa kuru laiku vinji sevi izgliito un lasa graamatas? varbuut tad vinjiem nebuutu tik daudz galvas saapju, ja vinji vairaak laika pavadiitu vienatnee lasot.
 
 
11 April 2013 @ 04:53 pm
torment  
senaak bija ljoti vienkaarshi un noveliski. kad skumjas saaka kaapt aaraa pa muti, nopirku pudeli viina, pachku camel, un leenaam apreibinoties piipeeju uz balkona, mazliet izbaudot savu izmisumu un skumjas. taada tiineidzheru shkjiistiitava. naakamajaa dienaa pamodos un viss bija chikiniekaa.

bet tagad mans dziives izmisums un seeras ir kljuvushi tik visaptveroshi un skaldoshi, ka es ljoti skaidri zinu, ka nekas taads man vairs nepaliidzees. gluzhi kaa patriks beitmens es veseliigi eedu un lietoju labus dushas un kosmeetiskos liidzekljus, nodarbojos ar sportu un attiistu savu praatu. es ljauju lai visas shausmas man kaa chuuskas sliid cauri, un es neejuutu pret sevi zheelastiibu. iisteniibaa jaa. man vienmeer ik pa laikam iekshaa sakraajas taa siltaa cukurvate, kad man shkjiet, ka kaut kur dziivee sleepjas silta laime un briinumi, kas varbuut man mazdruscinj pienaakas. bet katru reizi es kljuudos, un tad patiesiiba kaa ledains svina stienis stumjas man riiklee un plaushaas un veederaa, un grib man uzshkjeerst kruushukurvi. un tad man shkjiet, ka ejot pa lielu visi uz mani skataas un to redz. bet kas man atliek, kaa izlikties par siiku zvirbuli.

vot dziive. nu neeksistee nekas, kas shkjiet sirdij, tas neeksistee, un man beidzot vajag to zinaat.

manupraat cilveekam dziivee galvenais ir sevi neapkaunot un censties sev buut peec iespeejas mazaak pretiigam, izvairoties dariit lietas, kas abus staavokljus izraisa.
 
 
simfonija: black keys - these days
 
 
11 April 2013 @ 05:28 pm
comfortably numb  
 
 
11 April 2013 @ 08:04 pm
 
leenaam gaist vakara miega stundinjas siltums. aizgaaju mijkreslii paguleet, maajaa viena. pamodos, mijkreeslis par stundu kreeslainaaks. miega siltums dziest, ausiis skan dziesma, kas manu praatu mehaanisksi pludina sev liidzi. blakus uz graamatas dziest stipra melna kafija, kaklaa vakara ruugtums, un dazhreiz aiz skaudraam domaam truli iesaapas plaushas labais kambaris, un taas saapes aizdziislojas liidz rokai un plaukstai un pirkstgaliem.

ko dara tie cilveeki, kam dziivee ir tik daudz laba, bet nekas nav palicis? vai arii citi cilveeki, sev galvaa veido sarunas un iedomas un teelus un izdomaa visu pasauli, kameer pasaule mieriigi darbojas neatkariigi no cilveeka galvas dramaturgjijaam? varbuut man sirds vietaa ir daudz lazdu rieksti, kuru chaumalinjas kaads ar galjas aamurinju dauza vienu peec otras.