([info]methodrone) wrote on March 4th, 2023 at 06:56 am
Manupraat, lielaaku dalju cilveeku kristietiiba saista tikai esteetiskaa un/vai intelektuaalaa liimenii, mazu dalju cilveeku taa saista praktiskaa liimenii.

Labaak tad ir vispaar neskarties kristietiibai klaat, citaadaak taa sanaak tikai kaa taads kaarteejais skumjais eksponaats tavaa postmodernajaa laboratorijaa.

Cilveeki, kas nepraktizee kristietiibu, to dabiski ka nesaprot. Jo to saprast noziimee to praktizeet, jo Dievs dabiski cilveeku ir radiijis ar instinktu pieslieties patiesiibai, kas ir tikai viena.

Kam jaanotiek, lai cilveeki saprastu kristietiibu?

Kristietiiba jau nav nekas aareejs un aarishkjiigs. Liela dalja cilveeku, kas neasociee sevi ar sho smago terminu, kristietiibu taapat praktizee ikdienaa; bet vinjiem taa ir vienkaarshi dziivoshana pienaaciigu dziivi. Savaa zinjaa taadi cilveeki ir dabiskaaki un tiiraaki, nekaa skumjsh, apmaldiijies intelektuaalis, kursh atklaajis tagadinjaas kristietiibu, un nu tik vinju praktizees. Taadam vajadzeetu vienkaarshi pakluseet, un imiteet vienkaarshus, labus cilveekus, nevis par vinjiem kaut kaa lemt.

Imiteet Jeezu ir viss, kas nepiecieshams, lai buutu kristietis, bez jebkaada dizha intelektuaala sloga un izgliitiibas, kas tieshaam ir aarishkjiibas, bet laikam taada daasna privileegjija.

Taa dalja cilveekaa, kas alkst peec arvien grandiozaaka intelektuaala piesaatinaajuma, es neesmu paarliecinaata vai nav no taa pasha saatana, kas ir zinaams savaa lielummaanijaa.

Jo intelektuaalisms var izraadiities maldugunis. Viss, kas cilveekam jaazina, vinjaa ir ielikts no Dieva un briivi pieejams klusumaa un sirdsbalsii un sirdsapzinjaa. Ja cilveeks to ignoree, un tajaa vietaa izveelas otra cilveeka vaardu un to idealizee, tad taa nevar buut laba paziime un ir baushlja paarkaapums jebkuraa gadiijumaa.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: