mazpeede -
Janvāris 2012
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
mazpeede
mazpeede
mazpeede
3. Septembris 2011 01:02
Lai iegrāmatotu sajūtas, lietas, notikumus un cilvēkus, laikam jāsāk rakstīt dienasgrāmata šeit!

LA ROCHELLE

29.09. no rīta izbraucām virzienā Latvija - Briselle - La Rochelle . Viss būtu labi, ja manas somas nepārsnegtu vēlamo svaru par 3 kg katra. Veiksmīgi veicot optimizāciju, dodamies visas 3 (jā, mēs šeit esam 3 meitenes no Latvijas - es, Eva un Rita) uz lidmašīnu. Ausu ciet krišanas utt. - normāli. Bet man jau bija aizdomas, ka kaut kas nebūs tīrs. Sākumā Briselē, dodoties uz nākamo lidmašīnu, mani aptur un lūdz atvērt somu, lai to visu no vienas vietas pākrāmētu. Tad lūdz, lai rokas bagāžu iebāžu parauga grozā - vai izmērs ir ok. Es teicu - vienalga kā, bet es to somu tur dabūšu iekšā (jo zināju, ka viņa man ir par lielu, bet neatstāšu taču Briselē!). Nu tad gadrīz ar kāju piespiežot un uzsēžoties virsū, pierādīju franciski runājošajai sievietei, ka soma ir vajadzīgajos izmēros :D Ārā gan dabūt bija ļoti grūti - gandrīz apgāzu to visu statīvu, viņa pat nāca palīga somu vilkt ārā :D

Lidmašīnā dīvainākais, ka retinātā gaisa or what ietekmē mana pustukšā coca-cola pudele saspiedās pat no sevis. Tik weird :D

Nosēžoties La Rochelle, tiešām radās jau plānotais jautājums - kur šeit ir lidosta? Viņiem tā ir TIK maziņa, bet TIK mīlīga! Ar baltām JYSK teltīm ar tādiem bizē cepumu tipa jumtiņiem, palmām apkārt. Mūs sagaidīja silts savannas tipa gaiss, smaidīgi cilvēki, suns - policists mini lidostā, kas apostīja visus. Tad nu zvanījām savam couch-surfing čalītim Bertrand, lai brauc mums pakaļ. Tikmēr mācījāmies pirmos vārdus no mūsu franču "bībeles". Kad Bertrands ieradās, pirmais kultūršoks - tā bučošanās, pat vēl nesasveicinoties. Divas bučas - uz katra vaiga pa vienai! :)

Sasniedzot mūsu dzīves vietu uz 3 dienām, neliels šoks - mājā kopā dzīvo 6 jauni cilvēki (23 - 26 gadi vidēji), viņiem ir dārzs ballītēm, liela virtuve, 4 ledusskapi pilni aliņiem un saldētu pārtiku, visi TIK ĻOTI smaidīgi, forši, atsaucīgi! Pat Bertrand teksts gulētejot - no rīta, kad pamostaties, veriet vaļā ledusskapja durvis un ņemiet visu, ko vēlaties! :) So sweet!!

Sākumā kopā ar mūsu jauno kaimiņieni Joann (tipiska francūziete, brauc kā no filmas Amēlija - ar mazu vecu mašīnīti, kā traka, īsti neievērojot noteikumus dažviet :D ) devāmies uz lielveikalu, kur mūs iepazīstināja ar labākajiem Franču vīniem. Viņiem šeit ir tādas sveramās ierīces, kas pašas atpazīst augļus un dārzeņus, kas tur uzlikti virsū! That is soo awesome!!

Vakarā iepazināmies ar vēl 2 vāciešiem, kas arī ceļo caur couch-surfing un tā nonākuši šajā mājā - ļoti forši čaļi. Vakara pasēdēšana dārzā ar alu, vīnu un nakts pārtiku. Tas viņiem ir dikti raksturīgi!!

Nākamajā dienā iepazinām La Rochelle ar kājām un karti. Šeit notiek kaut kāda mistika - ejot pa ielu, visas mašīnas atskatās, uzpīkšķina un gandrīz iebrauc grāvī, aizskatoties :D Un visi ir tik ļoti izpalīdzīgi. Lai gan Francūži ļoti maz saprot angliski, viņi nāk klāt uz ielas, ja redz, ka stāvi ar karti un kaut ko meklē :)

Trešdienas vakarā sākās jautrās sarunas mūsu Franču mājoklī ar Bertrand, Joann, Carmen un citiem. Viņi ir TIK smieklīgi, ar humoru uz TU! Izrādās, latviešu "Ne, ne, ne" viņie nozīmē "Deguns, deguns, deguns", tā kā Bertrand atrada manu sāpīgo vietu un nelikās mierā ar kaitināšanu :D (local joke) Uzzīmējām viņam kā pateicību par uzņemšanu gleznu ar mums visām 3 meitenēm un viņu pa vidu + mūsu abu valstu karogiem, uz dzeltena kaut kādas mapes kartona aizmugures, bet sanāca dikti mīļi :) Aaa un jā - viņi klausās regeju - tas ir tik ļoti tipiski!

Joann arī samācīja mums visādus franču vārdu, tā kā šobrīd vismaz varu būt pieklājīga ar saviem "merci", "Bonjour" utt :)

1.septembra rītā mani gaidīja pārsteigums - arbūza kūka, kurā iesprausta viena svece "2" un divi sērkociņi. Vajadzēja pūst un vēlēties :)

Devāmies kopā ar Joann uz jauno mājokli - Maison de la Fransophonie (rezidence jeb 30 kvadrātmetru istaba + wc/vannasistaba), atrodas iekš Port de Minime - pašā vidū milzīgai jahtu piestātnei, kur mūsu ēkā ir kā uz saliņas iekšā ūdenī.

Un aiziet skola - tie cilvēki! No aptuveni 16 dažādām valstīm, dažādu krāsu, valodu, smaidu, ausu izmēru un deguna raibumu :) Jau pirmajā ekskursijā pa skolu sapratu - šis ir priekš manis! Patīk runāties , iepazīties ar viņiem, jo šeit visi ir ļoti pretimnākoši, jauki, izpalīdzīgi (nodrāztas frāzes, bet tā tiešām ir!). Ieraugot, ka mūsu skolā ir super laba Student Association, manas kājas paļima! Viņiem katram novirzienam ir savs kabinets, 2 stāvos, it kā iekš skolas kafejnīcas. Viss ir ļoti radošā garā, košs. Protams, kur tad es bez jauniem kontaktiem. Sapazinos ar viņu Student Association prezidentu (starp citu - izteikts melnādainais), visādiem nodaļu vadītājiem, biedriem, ORGiem - visi riktīgi forši! Ir doma, ka varētu viņiem pieslēgties un kaut kur tur iesaistīties :)

Jau pirmajā vakarā mūs sagaidīja vietējais bārs (kura īpašnieku izrādās pēc tam satikām kādā citā ballītē). Sarunas, skaļi smiekli un plāns doties tālāk. Tad iepazinām vietējās ielas, vietējo Student Association biedru new accomodation, night walks and so.

Kad braucām prom, Kārlis teica - tev tur arī būs sava Laura, savs Patriks, savi visi pārējie draugi. Un jā - ir jau lokālie jociņi, draugi no Anglijas, Vācijas, Meksikas, USA.. We have a local joke for us with Patrick (from Germany) - we are MadPet (Madara and Patrick), because that is much more easier to remember:D ) (as Edward from England say - local inteligent joke)

No pirmdienas sāksim apgūt Franču valodu 2 nedēļu intensīvajos kursos - total beginners :)

Tā kā nu jau vairs neatceros visus sīkos sīkumus, dodos gulēt, jo rīt plānā outdoor activities with all interational students. Dosimies kaut kur ārpus La Rochelle , laikam būs jākāpj kokos, jābrauc ar jahtām vai kas tāds. Vakarā Pirātu pasākums, so will see...

Bonne nuit! (Sweet dreams) :)

Tags:

3CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

william
eidzejs
3. Septembris 2011 13:46

Super, turpini rakstīt. :)


ReplyThread
nuucha
nuucha
3. Septembris 2011 14:36

Super! Izskatās ka esi nokļuvusi sort-of Nirvānā! :)

Turpini rakstīt!


ReplyThread
bjustinja
bjustinja
El.
3. Septembris 2011 15:04

Izlasīju, ka dzīvo bez maz vai starp jahtām, mana elpa aizrāvās. Tas viss izklausās nu tik baigi, baigi labi :)
Skaties - atbrauksi mājās ar sāksi bučoties ar visiem (giggle)
Turpini rakstīt! ;)


ReplyThread