Zane ([info]mazaa_maasa) wrote on February 14th, 2023 at 02:36 pm
828. PhD Piedzīvojumi: Rezultāti un diskusija I
Līdz ar depresīvajiem Ziemīšiem un Jauno gadu, atnāca arī pēdējās semestra nedēļas ar noslēguma darbiem. 
Laimīgā kārtā paspēju uzrakstīt visus mājas darbus, referātus un prezentācijas un sagatavoties eksāmeniem pietiekami labā līmenī, lai visu nokārtotu virs 90% un saglabātu stipendiju. Sanāk, ka LV iegūtais izglītības līmenis ir diezgan līdzīgs šejienes, lai arī universitāte pati kvotējas krietni augstāk, kas tikai parāda, ka nav ko baidīties no Taivānas :) Tas, ko viens no profesoriem stāstīja par pieredzi universitātē Korejā, arī atgādina uzpūstus ziloņus un ziepju burbuļus - rakstos noteikti kvantitāte valda pār kvalitāti. 
Piedzīvojumi turpinās. 
Seminārā rakstu sanāca noprezentēt diezgan labi. Pirmo reizi pirms uzstāšanās lekcijā, noprezentēju visu vadītājam, kurš teica, ka kopumā ir labi, un ieteica dažus labojumus un papildinājumus. Nedaudz žēl, ka tas viens profesors nebija tieši tajā nodarbībā, jo tas bija viņa lauciņš, un no publikas bija tikai viens jautājums par devu. 
Tajā nedēļā sanāca prezentēt 3D bioprintēšanu kopā ar citu studenti - ar visu to, ka man kakls gāja ciet, aizrāvāmies bik pa ilgu, palika dažas lietas, ko neiekļāvām, bet laikam būtu bijis praktiski interesantākās. 
Tās dienas vakarā pazaudēju balsi pavisam - tā, ka pat pačukstēt nevarēju. Atkal pirmā tāda pieredze dzīvē; likās smieklīgi, bet arī nobijos, ka ja nu pazaudēju uz mūžiem? O_O Nākamās dienas vakarā sāka atgriezties, bet vēl kādas 2 nedēļas čerkstēju. 
Pirmo reizi saskāros ar esejas formas eksāmenu eksaktajās zinātnēs. Nepatīk man rakstīt tādus radošos darbus, bet savā ziņā arī saprotu, kā tas var noderēt turpmāku rakstu darbu plānošanā un strukturēšanā, pasniedzamās informācijas atlasē, izcelšanā un pamatošanā. Turklāt ierobežotā laikā. Laikam labi, ka ir kaut kāda pieredze ar esejām latviešu valodas stundās pamatskolā un vidusskolā - citiem tā esejas struktūra laikam bija diezgan sveša un nesaprotama, pat ja pēdējā lekcijā it kā izrunājām visu. 

Kopumā - pirmais semestris pabeigts un uzsākts otrais. 

Nokavēju kursu priekšizvēli janvārī, bija jāgaida līdz šai nedēļai, lai izvēlētos un izplānotu visu. Lasot aprakstus tiem jaunajiem kursiem, savas koledžas izvēles priekšmeti man ne pārāk patīk un interesē, tāpēc tagad gaidu atbildi, vai ieskaitītu citu koledžu PhD kursus, kā obligātos izvēles, vai tomēr jāsalasa tie 4 punkti pie savējiem un tos pārējos tik papildus var piemācīties. 
No obligātajiem turpinās gan Seminārs, gan Moon-Shan, un sāksies Advanced thesis writing kopā ar maģistriem - lieta, ko, manuprāt, vajadzētu jau bakalauros stāstīt, bet labi, ka ir vismaz tagad iespēja paklausīties kā citi to dara un patrenēties rakstīšanā, jo LU BF šo veiksmīgi ir izlaidusi, šķiet, visos līmeņos. Pēc apraksta gan vairāk būs kā Advanced publication writing, bet nu gan jau arī noslēguma darbā palīdzēs. 
Zinātne gan, diemžēl, baigi uz priekšu nebīdās šobrīd - līdz ar laboratorijas pārcelšanos uz jaunām telpām, visi šūnu darbi ir apturēti, līdz visi iekārtojas un sakārtojas. Ne šūnu testiem gaidam komponentes un cilvēkus un tad jāvienojas par kopīgu laiku, kad izdarīt atlikušo. Un rakstīšanai arī jāvienojas par laiku ar otru studentu, lai var izstāstīt detaļās ko un kā darīja. 
Pašai savas darba tēmas joprojām nav, bet jāparunā ar vadītāju būtu par šo kaut kad drīzumā. 

Es jau piekusu v_v
Bet varbūt tas tik tādēļ, ka pagājšnakt tik slikti un trauksmaini gulēju..
Tags: ,
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.