Piezīmes

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Wednesday, July 1st, 2009
9:06a
Pa nakti tāds pārāk silts gaiss, kas traucē gulēt, savā ziņā dīvaini un neparasti sapņi, kā arī no rīta kliedzošas kaijas aiz loga.

(comment on this)

6:52p
Biju jau kaut kad sen atpakaļ no kolēģa aizņēmies grāmatu par Zen. Tagad sāku lasīt un domāt par to, cik vispār tas ir vajadzīgs un saprātīgs. Tā tīri primitīvi skatoties, viena no būtiskajām lietām ir samazināt elpošanas apjomu, kas nozīmē samazināt skābekļa pieplūdi smadzenēm, kas savukārt nozīmē, ka tās darbojas lēnāk. Tad pēc būtības samazinām savu smadzeņu darbības ātrumu, kā rezultātā varam iegūt tukšāku prātu, kurā neiešaujas visādas domas. Atliek vien noskaidrot vai šāds efekts ir pozitīvs. (Ok, daudz lietas nezināt un par tām nedomāt visdrīzāk ir labāk, jo nav lieki jālauza galva)

Otrs jautājums rodas par lotusa sēdēšanas pozu šādā meditācijā. Iespējams jau šādi var atbīvot lielāko daļu muskuļu, bet kāpēc, piemērma, nevar vienkārši gulēt gultā vai kur citur. Savā ziņā, ejot gulēt, mēs sava prāta apjomus arī samazinām, lai tas varētu atpūsties.

(comment on this)

11:12p
Liekas, ka kāju pēdas lēnām zaudē savu cieto ādu. Bērnībā mierīgi varēju stundām skraidīt riņķī basām kājām un nebija nekādu problēmu.
Tagad divas dienas pēc kārtas sanāca pastaigāt kādus 2km pa asfaltu ar basām kājām un var uzreiz just.

(comment on this)


<< previous day [calendar] next day >>

> top of page
Sviesta Ciba