entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
Mikrorajona dievu meklējot - Post a comment
marule
Janteloven
Lasot dāņu autores noveles, aizdomājos par viņu Janteloven un to, kā pēc atgriešanās no Erasmus es sapratu, kas mani viņu sabiedrībā piesaista. Nu es vairs neatceros vai pati izdomāju, vai tomēr kaut kur izlasīju, bet tas ir fenomens, ko es saucu par individuālo sociālismu. 
Par Janteloven vairāk var palasīt te ( http://www.lifeinnorway.net/2015/06/what-exactly-is-janteloven/), bet īsumā - tev nebūs uzskatīt, ka jelkādā veidā esi pārāks par mums. Lasot šos desmit punktus, es domāju par to, ka latvietis taču domā tik ļoti līdzīgi, tomēr abās pieminētajās sabiedrībās ir būtiski atšķirīgas attieksmes pret apkārtējiem. Mans secinājums - labklājība. 
Pārtikušās valstīs, sabiedrība ar šādu attieksmi neliedz iespēju indivīdam attīstīties, savukārt sasniegumus guvušais indivīds nekļūst arogants vai plātīgs par saviem sasniegumiem, un daudz labprātāk dalās ar daļu no ieguvumiem. Valstī, kurā iespējas gūt cilvēka cienīgus ienākumus un attīstīt sevi, ir plašas, šādas sabiedrības vērtības rada veselīgu balansu starp indivīda ambīcijām un kopējo sabiedrības labklājības līmeni. 

Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.
profile
marule
User: [info]marule
Name: marule
calendar
Back November 2021
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930