Nu, man ar izdzirdod vārdu 'spināti' parasti nekādas pozitīvās asociācijas nerodās, bet šitas viss kopā patiesi garšo labi. Tad nu recepte: MĪKLAI:100 g sviesta, 200 g miltu, šķipsniņa sāls, pustējkarote cukura, puse olas PILDĪJUMAM: 200 g spinātu, 3 olas, 125 g ķirštomātiņu, 100 g zilā siera, 150 g skābā krējuma, 150 ml piena, sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts, 1 ēdamkarote ķirbju sēkliņu **** Visus mīklai paredzētos produktus ātri samīca un uz 20-30 minutēm noliek vēsumā. Spinātus blanšē, pārlejot ar karstu ūdeni (nu es pērku saldētos, bet tad ar šamos apleju ar verdošu ūdeni, lai ātrāk "atlaižas". Sieru sagriež vai sadrupina gabaliņos. Mīklu ieklāj ietaukotā veidnē. Virsū mīklai liek tomātiņus, blanšētos spinātus, siera gabaliņus. Olas sajauc ar krējumu un pienu, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu, pārlej pildījumam veidnē. 200 gr karstumā cep apmēram 50 minūtes. 20 minūtes pirms gatavības pārkaisa ar ķirbju sēkliņām. Nu tā, pavisam vienkārši. :)
|