paldies

« previous entry | next entry »
Pirmdiena, 11. Jan., 2010 | 07:14 pm

Es vēlos pateikties Rīgas Domei (vai vienalga kuram departamentam vai citai iestādei) un visiem tiem, kas balsoja par lielisko Rīgas atslēgas turētājtandēmu, jo iela pie manas mājas ir pārvērtusies par slidkalniņu un, manuprāt, tā vispār nav tīrīta vai kaisīta. šogad ir lieliska ziema, tikai izņemot to periodu, kad pāris dienas bija plusos un viss nedaudz atkusa. tā rezultātā sablietētajā sniegā ir izveidojušās pamatīgas rises, zem kurām ir gluds un spīdīgs ledus vismaz pāris cm biezumā. ielai ir neliels slīpums. vienu vakaru braucu mājās, domāju parkošos šeit, spiežu bremzi - vispār nekas nenotiek. slīdu tālāk, domāju, nu nekas, rekur tālāk arī vieta. bet tā kā slīdu pa slīpumu uz leju, paslīdu garām arī tai. un pedāli var spaidīt vai turēt vai atlaist, pa lielam īpaši nekas nemainās. apstāties sanāca tikai ar izgrieztiem ratiem bremzējot pret sniega/ledus risēm tur kur vietas vairs nebija. domāju, nu padošu atpakaļ, paralel parking un viss, bet nekā. atpakaļgaitā pret slīpumu tikt augšā nesanāk. tad intereses pēc apbraucu riņķī kvartālam un veicu eksperimentu. par rezultātu biju patīkami pārsteigts. ja no mentenes puses pa kalniņu lejā nedaudz ieskrienas, tad var kutināt abs un nošļūkt vairāk kā pusmājas garumā. ar vēl nedaudz lielāku ātrumu varbūt pat visas mājas garumā. a mājai 5 poģezdi! ja lēni brauc pretējā virzienā, tad kalniņā uzbraukt nevar. vienu vakaru 4ātā knapi uzstūmām sīku mazdu un pa ceļam 2 stūmēji normāli nomaucās uz sejas. vēl citu vakaru stūmām citu auto pāri risēm, lai var noparkoties ielas malā. pats tā stūmu, ka visai smieklīgā veidā reāli nomaucos uz muguras un paslīdēju uz leju vēl kādu metru. atceros, ka vienā kadrā redzu abas savas kājas, māju jumtus, debesis un laternas un saprotu, ka kaut kas nav pareizi. :D lieki teikt, ka visas ielas gaurumā vienlaicīgi var braukt tikai 1 auto. jocīgi bija, kad viens атсалдетс бембистс tomēr nevēlējās pagaidīt 10sec un palaist mani ārā no ielas, bet braukt pretī. tā nu mēs abi šļūcām viens otram pretī kā romantiskā komēdijā. sabučoties gan negribējām.
tagad jau, protams, esmu iepraktizējies un zinu ko nu kā vajag. bet redzams, ka daudz kaimiņi auto vnk atstāj citur, jo vnk nevar ieparkoties. ir bijušas arī avārijas, kad vnk kāds ar lielām acīm vai gluži pretēji - cieši aizžmiegtām, iespējams arī bļaujot kādu rupju vārdu, vnk uzslīd virsū cita auto. līdzīga un patiesībā daudz bīstamāka situācija ir uz sarkandaugavas un tilta iela krustojuma, jo sarkandaugavas iela arī nav tīrīta. visa kvartāla garumā ir slidotava, kuras beigās ir tramvaja pietura ar gājējiem, kas lec uz ielas, tā paša tramvaja pārbrauktuve un, protams, citi auto, kas stāv pie sarkanās gaismas.
es jau saprotu, ka $ ir tik cik ir, ziema ir tāda kā ir, bet tas nav attaisnojums. vienu dienu pat mentu busiņš škērsām vācās lai pie iecirkņa apstātos. varu iedomāties, ko padomāja kulbā sēdošais apcietinātais. :D
un beigās vēlreiz teikšu paldies Šlesakovam un visiem, kas par viņu balsoja. Šlesers, kurš gan cits.

Link | Comment | Add to Memories


Comments {2}

and_eli

doma

from: [info]and_eli
date: Pirmdiena, 11. Jan., 2010 - 08:16 pm
Link

Tādos brīžos, kad lasu tādas noveles, kā Tava :D , priecājos, ka atmetu autolietas un samainīju pret gājēja tiesībām :)

Atbildēt


doma

from: [info]sursurs
date: Pirmdiena, 11. Jan., 2010 - 08:50 pm
Link

nu principā tīrīšana tur vairs neko neglābs - moš ja kādu sāli nokaisītu vai ko tamlīdzīgu..
it kā saprotu, ka visas mazās ieles tāpat nevar ne nokaisīt, ne iztīrīt, galu galā ziema - actions kā nekā.. šodien gan bik pati glīši noklājos priekšā vienam autiņam ar velo savā ķengaragā (jo gribēju izlīst no rises un šamo palaist garām :D )

Atbildēt