Piektdiena, 6. Jul 2012, 16:30
[info]maris: Anti-fotoradar-isti

Šis ir krosposts no Glupais information. Vari komentēt gan šeit, gan tur.

Kamēr sabiedrība lēnām sāk pieņemt fotoradaru esamību ielās un samazina braukšanas ātrumu bīstamajos, taisnajos un mazapdzīvotajos ceļu posmos, kur uzstādīti dārgie fotoaparāti, tikmēr radaru uzstādītāju kantoris jūtot naudas līdzekļu plūsmas apsīkumu acīm redzot nolēmis pieņemt darbā ar izdomu apveltītus un uz biznesu orientētus indivīdus iekasēšanas aparātu izvietojuma modernizācijai un optimizācijai. Izskatās, ka viņi ir atraduši cilvēku ar īpaši cinisku attieksmi pret šo jautājumu… :(

Ar motocikliem pārsvarā pārvietojas atbildīgi domājoši ļaudis, kuriem rūp sabiedrības labklājība un noskaņojums (jo īpaši labklājība), tāpēc lēnām ir uzradusies tāda kā interešu grupiņa, kas rūpējas par to, lai fotoradaristi nesāktu nodarboties ar bezpriģelu un naudas smelšanu, bet ja tāds parādās, tad parūpējas arī par tā likvidāciju  vai vismaz ierobežošanu vietās.

Pēdējās dienās uz Valmieras (vai Satekles) ielas, tur kur veļas mazgātuve “Irve”, ik pa laikam tika uzstādīts fotoradars, kurš fočēja no aizmugures tā, ka bildē redzama arī zīme “30 km/h beigas”. Lieki teikt, ka zīme “30 km/h” tur nekur tuvumā nebija (sk. tālāk redzamo video), taču tas tik un tā neliedza darboņiem uzstādīt tur fotoradaru un “iekasēt” par 30+. Tas protams ir tikai minējums, bet ir ļoti lielas aizdomas un neoficiāla informācija, ka tā patiešām bija.

Stāsts sākas ar to, ka tieši pretī šim radaram uz visu dienu tika noparkots motocikls ar LT numuriem. Motociklam tika uzrakstīts un uzlīmēts arī administratīvā pārkāpuma protokols par parkingu zālienā (zāles tur nebija), taču iepriekš minētā iemesla dēļ tas tika ielidināts atkritumu urnā.

Motocikls fotoradara priekšā

Motocikls fotoradara priekšā

Nākamajā dienā ar izdomu bagātie fotoradaru kantora darbinieki bija izdomājuši portatīvo fotoradaru uzstutēt nedaudz augstāk, uz kaut kāda mieta, tāpēc motocikls tur tika noparkots aptuveni tajā pašā vietā, plus vēl aizsedzot objektīva skatienu, motocikls tika apklāts ar pārvalku. Diemžēl bez foto.

Tālāk šī situācija daudz un dažādi tika aprunāta motociklistu forumā, un tika nonākts pie secinājuma, ka ja vien ir iespēja, tad goda pilsoņa pienākums turpmāk būs ne tikai balsot vēlēšanās, bet arī parkoties priekšā fotoradariem.

Read the rest of this entry »


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.