Otrdiena, 20. Sep 2005, 14:29
[info]maris: Sabiedriskais transports..

Kaut sitiet mani nost, bet es nezinu vai es jel kādreiz spēšu cienīt sabiedrisko transportu. Nu nespēju un viss.. Un kāda mārrutka pēc man ir jāciena kaut kāds transporta līdzeklis, kurš attiecībā pret citiem ir absolūts kretīns. Dienā vienu vai divus atsevišķus šādus kretīnus varētu izturēt, bet ne jau visus!! Tāds "Paldies" viņiem arī nepastāv.. Vai tiešām grūti pateikt paldies brīžos, kur nav vienkārša izgriešanās no pieturas, bet gan cita situācija, kurā sabiedriskajam transportam NAV priekšrocība. Un tad brīnās, ka vadītāji pret tiem izturas ar nicinājumu, brīžam pat ar naidu. Varbūt to transportlīdzekļu vadītāji ir no Turcijas emigrējuši pamatiedzīvotāji? Tad it kā viss būtu skaidrs.. Mentalitāte prasa savu... Tad jautājumu nav.. Bet tomēr ir dzirdēts, ka busiņu vadītāji runā arī skaidrā krievu un lauzītā latviešu valodā.. Par citām svešvalodām novērojumu nav..
Par to, ka sabiedrisko transportu vadītāji nav valsts pamatiedzīvotāju pārstāvji liecina daudz daudz lietas un īpatnības. Uzskaitīšu tikai tās, kuras novēroju šorīt:

  • Vietā, kur ir vairāk par 1 joslu un kādā no tām stāv rinda lai nogrieztos piem. pa kreisi, sabiedriskais transports (visi izņemot tramvaju!!) apbrauks rindu, lai cik tā gara vai īsa arī nebūtu pa brīvo joslu un galā NAGLA piebrauks priekšā garākās rindas pirmajai mašīnai.

  • Krustojumā, kur pie zaļās gaismas transports pārkārtojas no kustības 2 joslās uz 1 sabiedriskais transports brauc "bez spoguļiem" pilnīgā pohujā liekot sānos katram, kas tur atrodas. Mana darba vieta atrodas kā reiz blakus vietai, kur ir šāda situācija, tad varu paust savus novērojumus - Sastūmušies autobusi ir kā minimums 2x nedēļā.

  • Mazāka gabarīta sabiedriskajiem transporta līzdekļiem (busiņiem) vispār likumi nav rakstīti. Šodien kā reiz gadījās viens tāds tips, kas minūtes laikā varētu noraut punktus 10 kak ņehuj. Sāksim ar to, ka mierīgi braucu pa labo joslu, man aiz muguras seko busiņš. Busiņš piebraucot priekšā citam transporta līdzeklim, kas atrodas kreisajā joslā "agresīvi" apdzina mani, priekšā strauji nobremzēja un uzsāka procedūru ar pasažieru izlaišanu. Tas būtu sūds, bet nākamais gājiens vispār bija filigrāns - luksoforā jau bija sarkanais, a taču buss pilnīgā pohujā iznesās priekšā tiem, kas izmatojot savas zaļās gaismas priekšrocības bija jau uzsākuši perpendikulāru kustību. Bet tas vēl nebija pēdējais, ko redzēju... Viņš tajā krustojumā pagriezās arī pa kreisi vietā, kur nogriezties vispār nav atļauts nekādā virzienā nevienā diennakts laikā!



Ko es ar visu šito gribēju teikt? Lūk ko - "Lai dzīvo turku sabiedriskais transports!"

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.