mapats - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

14. Apr 2022|09:58

mapats
Mākslīgais intelekts padarīs cilvēkus dumjākus, tāpēc ka nebūs vajadzības mācīties, jo MI visu jau mācēs un varēs, bez ierobežojumiem un bez vecuma demences. Tajā skaitā izgudrotizskaitļot jaunas lietas un iespējas. Un tad jau ir tikai laika jautājums, kad neuzticamajam cilvēka intelektam aizliegs nodarboties ar inžnierzinātnēm un medicīnu, jo tas būs bīstamāk cilvēkam pašam salīdzinājumā ar MI sniegumu. Un cilvēks kļūs vēl dumjāks un nevajadzīgāks, kamēr MI kļūs bezgalīgi gudrāks mācoties nepārtraukti.

Šādā situācijā replikatori(no SG-1) kļūst loģisks turpinājums, lai aizvietotu cilvēkus un to izskats var būt no nano līdz transformeriem, bet viss par sliktu cilvēkiem no cilvēku skatupunkta.

Vai kontrolētāji spēs nokontrolēt, lai MI, kas daudzkārt gudrībā un iespējās pārsniegs kontrolētājus, paliktu kontrolēts.

Sāku iepazīties ar Entonija sniegumu pasaulei. Noklausījos viena video pirmās 6 minūtes un jau ir DOMA. :) Būs interesanti.

Atbilde lietotājam kurš nevēlas atstāt citiem redzamu nospiedumu šeit.

Arī borgi(transhumāni organismi) var būt MI sastāvdaļa, vai tā kontrolētāju izvēlētais virziens.
Šībrīža uzlabojumi un solījumi par nemirstību tikpat labi var būt siers lamatās, tas attiecas arī uz daļējo dzīvošanu mākonī vēl esot cilvēkam, jo daudz pārākajam MI pievienot makoņa lietotāja intelektu savējam traucēs tikai regulējums, bet cilvēks kurš zaudēs savu esības daļu mākonī var arī neizdzīvot, atkarībā no apstākļiem.
Ekspluatācijas piesaukšana, šajā sakarā, vairāk izskatās pēc jau dzirdētās vēlmes visus zemes neatjaunojamos resursus saglabāt tikai sev.
Beznosacījuma universālais ienākums ir atkarība no sistēmas labvēlības, kas varēs pieprasīt jebko, kad cilvēki kļūs atkarīgi. Cilvēkiem ir jādod iespēja pašiem sevi uzturēt, nevis jāparedz jau sistēmiska nevajadzīgo ēdāju kasta.
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.