|
29. Okt 2012|15:12 |
Man garšo cepti kartupeļi. No laika, kad šāds ēdiens bija lētākais, jo kartupeļi tika vesti no laukiem un reizēm bija vienīgais pieejamais ēdiens, cepšanai nebija eļļas un kūkas atdevām citiem.
Jau kopš koju laikiem esmu iemācījies kartupeļus cept visādos veidos, bet šobrīd vislabāk tīk sacepti ar žāvētu gaļu un tirgū* pērkamu mājas** desu. Lēnām sutināti un beigās stingrāk apcepti, lai apakšējie ir čipsu veidā. Vienīgā garšviela - melnie pipari, jo daudz sāļuma un garšas dod žāvējums un desa.
Sen nav mēģināts cept karpeļs ar sieru.
Vis dīvainākais cepums sanāca ar vīnā marinētām ķilavām, kas tika nopirktas, jo lētas un nepagaršotas. Ieēst šīs zivis ar maizi nebija iespējams, ārā mest žēl. Sacepu ar kartupeļiem. Garša, pēc koju virtuves drausmīgas piesmirdināšanas, vairs nebija tik stipra, bet vienalga ne visai laba. Tāds lūk agrīnās pavārmākslas šedevrs.
* nejau centrāltirgū :) ** desas veids, nevis nosaukums. |
|