February 2019

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Powered by Sviesta Ciba

Dienas, kad pietrūkst SP

Ir dienas, kad pietrūkst stresa. Šīs dienas sāk pienākt aizvien biežāk. Ir brīži, kad jūtu, ka esmu nedaudz atrafējies un nespēju izjust šo deadline tuvošanos un apziņu, kad kļūdīties nedrīksti, jo no tevis ir atkarīgs pasākums/projekts/seminārs/sporta spēles vai kas cits. Šeit mana dzīve ir pārņemta ar sīkumiem - kad es pārskaitīšu naudu uz savu kontu, no kura paņēmu overdraft (šito man tik tiešām rīt ir jāizdara, atceries!!!), kā es salabošu savu riteni utt. Nodarbojos ar pilnīgi diapozonāli pretējām lietām, par kurām Latvijā vispār neuztraucos. Iespējams šī pieredze mani veido par pilnīgāku cilvēku, kas to lai zina.

Ceturtdien izgāju tipiso rituālu. No rīt pamodos pietiekami vēlu, jo gribēju izglēties, devos uz Schiltigsheim ar autobusu, kas man likās nedaudz kaitinoši. Nonācu tur un satiku to melnādaino čali, ar kuru otrdienās parasti peldam kopā, ieraugot viņu sapratu, ka atpūsties nesanāks. Tā, nu, pārģērbos un gāju uz baseinu. Kopā jāpeld 3 km. 50 m distances maksimāli (sāku iebraukt peldēšanas slengā). Beigās mūs salika kopā ar viņu un peldējām uz ātrumu. Gāja diezgan līdzeni, beigās pat ieliku, bet man bija tāda sajūta, ka viņam kaut kas sāpēja un tas bija iemesls kāpēc es 2. reizē uzvarēju. Lai, nu, kā arī nebūtu, atgriezos Strasbūras centrā. Tālāk devos uz skolu un sagaidīju pulkstens 4trus un apmeklēju franču valodas lekciju. (Starp lekciju un treniņi darīju kaut ko interesant, kas man ir izkritis no galvas). Lekcija bija kā parasti. Dīvainā kārtā runāju ļoti daudz. Mums bija jāsagatavo mājasdarbs, kurā mēs no galvas iemācamies kādu franču lugas fragmentu un attēlojam to. 10 minūtes pirms lekcijas sākuma izmēģināju pirmo reizi. Grupā biju ar Marili. Gājām kā trešie. Mums bija diezgan smieklīga prezentācija, taču beigās nebiju izlasījis teikumu, kurā man it kā būtu jāaizbēg no skatuves, ko izdarīju pēc Marili pamudinājuma. Tas, protams, izraisīja smieklus. Vēlāk devos iepirkt pārtikas produktus, jo ledusskapis atkal ir tukšs. Ejot priecājos par to, ka ir sākusies ziema un ka nevaru sagaidīt ziemassvētkus, jo Strasbūrā dekorācijas ir daudz gaumīgākas. Vakars beidzās kojās ar sportiņu koju kačalkā.

Piektdiena kārtējā rutīna. Šoreiz gan no rīta izramžājos, lai aizvilktos uz Cross cultural issues on HRM. Lekcija kā parasti bija interesanta. Man šis pasniedzējs tik tiešām liekas profesionāls un ar dažādām metodēm pievērs šajai tēmai lielāku uzmanību un ievērību. Grupu darbi, prezentācijas, spēles, case studies, vieslektori utt. Franču valoda tika pacelta uz augšu un man nācās atcelt lielu salsas dejošanu. Pirms franču valodas mudīgi izpildīju visus mājas darbus un beigās izrādījos kā viens nolabākajiem. Tur arī pazaudēju savu šalli.

Vakarā Matieu bija dzimšanas diena un mēs viņam uztaisījām pārsteiguma ballīti ar vīnu un saldējuma kūku. Viņam tiešām patika. Es tiku apgrāpstīts vairākas reizes, bet ne no viņa, bet gan kādas itālietes, iepazinos ar jauniem cilvēkiem. Spēlējām Kalašņikov spēli ar grieķietēm. Izrādās , ka viena ir no Kiprias, ar krievu saknēm un prot krieviski. Kā parasti mūzika, smiekli un džointi, bet ne no manas puses. Vēlāk, kad mūs izdzina no virtuves salasījāmies manā istabā , pīpējām ūdenspīpi un runājām. Tiešām bija daudz cilvēki, ka nācās sagāzt ūdenspīpui un man uz grīdas atstāt pleķus. Bļin.

Par Parīzi rīt, točna.

Fin.

Comments