Biešu sautējums

Jul. 30th, 2009 | 03:41 pm

1 biete
2 tomāti
1 ābols
burkāns
1/2 paprikas
zaļumi
krējums vai bezpiedevu jogurts

Sautē bietes kopā ar burkāniem, pievieno tomātus. Pārliek ābolus, piparu un zaļumus. Pasniedz ar krējumu vai jogurtu.

Ņemts no "Zaļā Virtuve", nedaudz pamainīts

Link | Leave a comment | Add to Memories


Banānu-melleņu maize

Jul. 24th, 2009 | 06:36 pm

2 banāni
1 ēd k citrona sulas
1/4 glāze kefīra
2 ēd k medus
glāze miltu
1/2 tējk sodas
1/2 tējk cepamā pulvera
pusglāze melleņu

saspiež banānus, pielej citrona sulu, kefīru, medu - visu labi samaisa. Atsevišķi samaisa miltus ar sodu un cepamo pulveri, pievieno banāniem. Ielej ietaukotā pannā, pārkaisa ar mellenēm. Cep apmēram 150C.

Origjināls: http://blog.fatfreevegan.com/2009/06/blueberry-banana-bread.html

Link | Leave a comment | Add to Memories


marinēti dārzeņi

Jul. 23rd, 2009 | 11:38 am

Gurķi
tomāti
paprika
puķukāposti
galviņkāposts
sviesta pupiņas
burkāni
kabači, patisoni
nelieli sīpoliņi

Marināde: uz 4l ūdens - 9 ēdamkarotes cukura, 5 ēdamkarotes sāls, 200ml 9% etiķa, lauru lapas, pipari, ķiploki, dillles, upeņu lapas, ķiršu lapas...

Burkas lielumu izvēlas pēc patikšanas. Ļoti smuki izskatās 1lt burkās. Saliek visu burkās, pārlej ar verdošu ūdeni, vienkārši uzliek vāciņu. Patur 20 minūtes. Tajā pašā ūdenī taisa marinādi. Otrreiz pārlej un vāko ciet.

(receptes.lv)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Rožūdens

Jul. 23rd, 2009 | 11:11 am

3 daļas svaigu rožlapiņu, 4 daļas ūdens
Vienu daļu rožlapiņu aplej ar karstu, bet ne verdošu ūdeni. Pēc 12 stundām rožlapiņas izņem un nospiež. Iegūto rožūdeni vēlreiz uzkarsē. Pārlej otru rožlapiņu daļu un visu procedūru atkārto vēlreiz, tātad 3 piegājienos. Iegūto rožūdeni izfiltrē, pilda tumšā pudelē un uzglabā ledusskapī.

(no "Ievas")

Link | Leave a comment | Add to Memories