May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Taize - Shveice

Posted on 2013.08.20 at 17:51
Tags: , ,
Tatad.. beidzot tieku pie kartigas rakstisanas.

11.08.2013.

Tatad "svetcelojums" beidzies - sakas "ilgais cels kapas".

Izdomaju, ka ara no Taize lidz Macon brauksu ar busu. Nebija tik dargi prieks tas distances (Italija sanaca dargak). Tiku lidz Macon stacijai un pieljavu kljudu, nebraucot lidz pasham miestam. Autobusa soferis ieteica braukt ar vilcienu - solija pagaidit, nebraukt prom, kamer noskaidrosu, vai ir vilciens. Stacija atradas pie shosejas (ne banis, bet shoseja), nelielas, pirms miesta, ceredama tur atrast mazus miestinus, pa kuriem izstopet uz lielakas sosejas. Aizgaju lidz kaut cik pienjemamai vietai, bet nekas tur nesanaca, nesanaca pat atrast kadu, kas aizvestu gabalinju lidz kadai sakarigakai vietai. Masinu ari galigi ne daudz. Rezultata gaju kajam garu gabalu gar shoseju pa ne isti labam vietam, lai tiktu ciemam otra puse. Neviens vai nu nebrauca mana virziena, vai nu ignoreja, vai nu nesaprata neko angliski un negribeja ielaisties. Un masinu bija maz. Tiku miestam otra puse. Soseja Zenevas virziena, bet pa stundu varbut 5 auto...

Atmetu jau jebkadas ceribas paspet uz paradi pie nakama hosta...

Izdomaju, ka jabrauc ieksha Macona un no turienes kaut ka... Uz mAconu visai atri dabuju liftu - gimene brauc uz Taize. :) Agrak nav gadijies sastapt Albanijas Nr zimi.
Talak vel 2 auto mani aizveda lidz Bourg-en-Presei. Viens no tiem mani izmeta uz sosejas pie nogrieziena uz lielo soseju Zenevas virziena. Bet tur vispar neviens auto nebrauca. Nafig vins mani neaizveda lidz Bourg-en-presei... Nakamie bija interesants paris - mongoliete ar nigerieti, abi ta ap 60-70, loti izpalidzigi.
Bourg-en Prese visai atri apstajas 2 auto pilni ar dzjekiem, kuri varetu gabalinju uz prieksu pavest, bet kaut ka negribejas sesties ieksa. atteicu.

Izdomaju virzieties uz prieksu, vismaz ar K2. apstajas "kabluks" ar francuzi, kurs izskatijas apjucis, bet brauca turpat, kur iepriekshejie francuzi. Izdevas sarunat. runa kaut cik angliski, kas jau patikami. Braucot taisni no lidinasanas ar paraplanu. forsi - ir, par ko parunat. Sis mani pieruna aizbraukt pie vina pusdienas - iepazities ar vina mammu, masu un citiem. Nu labi... Izradas francuzis ir francuzis tapec, ka dzimis Francija - saknes no Italijas. Sieva vaciete, masa ir kopa ar alzirieti, vel kads radinieks ar vjetnamieti, vel kads ar vel kadu sveszemnieku. Nu tada internacionala gjimene. :)
Bet stopetajus vinam vairs ne ipasi patik nemt, jo esot dabujis kadu diedeletaju, kurs ar zelabainu stastu palidzibu diedelejis naudu. Var jau but, ka kaut ko parpratis, bet, ja tomer ne, tad ruksi ir dazi stopetaji... Nu nevajag diedelet naudu - soferi jau palidz ar distancu parvaresanu. ejiet diedelet pie baznicas vai wherever, bet ne jau pie tiem, kuri jau palidz (ja vien vini pashi nevelas).

Aizsutiju zinu hostam, ka netiksu lidz vinam todien.

Tada sudiga statistika. ~40 km, 4 soferi, 4-4,5 h. Atrums videji 10 km/h ar 1 soferi. :DD

OffTopic: translit saits nez kapec nedarbojas. jamekle kur citur lv srifts tagiem. Google transleitera klave ir kaut kada acgarna, bet citu variantu vel neatrodu.

Previous Entry  Next Entry