Mirkļu konservācija - [entries|archive|friends|userinfo]
Saprāta balss

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[3. Jan 2013|16:50]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien dzirdēju kārtējo stāstu par to, ka universitātes pasniedzējs atsakās studentiem dot savu prezentāciju aizbildinoties ar "Tas ir mans intelektuālais īpašums." For FUCK'S SAKE - Tu esi pasniedzējs, Tavs DARBS ir dalīties ar savu intelektuālo īpašumu, Tev par to maksā!
LinkPiebilst

Comments:
[User Picture]
From:[info]madars
Date:3. Janvāris 2013 - 20:31
(Link)
vajag lai NIH modeli (publicly funded research becomes public) pieņem visai pētniecibai un tad gan jau arī Eiropā sekos likumdošanas izmaiņas.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:3. Janvāris 2013 - 23:21
(Link)
Tas ko mini Tu jau ir solis tālāk, bet es nudien nedomāju, ka Latvijā IT jomā kāds pasniedzējs studentiem lekcijās stāsta baisos R&D noslēpumus.

Es pat nebiju aizdomājis līdz juridiskajam pamatojumam. Man liekās, ka pasniedzēja tiešais uzdevums ir dalīties savās zināšanās, lai citi varētu tās izmantot, uz tām būvēt ko jaunu utt.
[User Picture]
From:[info]madars
Date:3. Janvāris 2013 - 23:38
(Link)
Mums DF praktiski viss bija e-studiju vidē, kamēr ne-DF kursā "Ekonomikas pamati" bija "mans intelektuālais īpašums!!1111oneeleven" :(

Es atceros redzējis LU SP akadēmiskajā komisijā M. Auziņa rīkojumu (vai projektu?), ka visiem kursiem ir jābūt pieejamiem Moodle, tāpēc cerams, ka vismaz LU šāda attieksme drīz būs novērsta.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:4. Janvāris 2013 - 11:23
(Link)
Šis stāsts bija tieši no LU, tiesa nezinu vai DF kurss vai kaut kāda C daļa.
RTU gan par laimi ar šādu praksi nav nācies saskarties vismaz personīgi.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:4. Janvāris 2013 - 22:36
(Link)
Pirms kāda laika man atkal bija līdzīgs gadījums. Atcerējos, ka mēs par to runājām, un nocitēju pasniedzējai tevi (par ko mani ienīst viss kurss, jo no pasniedzējiem taču jābaidās, citādāk nenoliksi eksāmenu, lol). Viņa bija sašutusi, bet turpināja muldēt, ka būs ļoti nejauki, ja kāds paņems viņas dranķīgu powerpoint prezentāciju, kura ir ielikts liels darbs, un atstāstīs kā savējo.

Man liekas, ka tā ir nedatorizētas paaudzes problēma - viņiem datora apgūšana un prezentācijas veidošana noteikti bija smags darbs, kuram gribas piešķirt zināmu vertību.
[User Picture]
From:[info]macabre
Date:5. Janvāris 2013 - 15:38
(Link)
Tevi ienīst, jo no pasniedzēja jābaidās? I fail to see the logic here.

Un par zagšanu runājot - ok, tas nav smuki - piekrītu. Es pats biju mērenā sašutumā, kad mana bijušā kolēģa slaidus izmantoja bez atsauces. Bet slaidi ir tikai viena daļa no prezentācijas un nebūt ne tā svarīgākā - bez pavadošā teksta tās ir tikai bildītes. Man šķiet, ka būtu jābaidās nevis no tā, ka kāds nozags tavu darbu vai idejas, bet no tā, ka tavas idejas un darbi nav zagšanas vērti.
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:5. Janvāris 2013 - 16:39
(Link)
Dziļā domā ir tāda, ka šī pasniedzēja bija no tās sugas, kas ļoti piekasās, un kurai ir liels eksāmenā izkrišanas procents. Tāpēc neviens viņai pretī nerunā. Daži uzskata, ka ar šādu paziņojumu esmu sabojājusi karmu gan sev, gan visam kursam - like, mēs viņu sadusmojām, tagad piekasīsies un neviens eksāmenu nenoliks utetē. Nu, stulbeņu loģika, kas paši nemācās un vainu noveļ uz dusmīgu pasniedzēju.