Buuuu - skaitļi

14. Mar 2011

21:07 - skaitļi

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nav manu nervu kapacitātē izturēt sausu skaitļu prognozēšanu. Es taču nevaru uz līdzenas vietas, jaunam, tikko sāktam biznesam, izdomāt precīzas noieta un ienākumu prognozes pa mēnešiem.
Ok, ja es vairākus gadus jau strādātu, tad iezīmējas tendences, uz kurām var balstīt prognozes. Bet kāpēc ir prasītas tādas detalizētas prognozes projektu konkursā uzņēmumiem, kas paredzēts jauniem, tikko nodibinātiem uzņēmumiem?!
Kāds nesen teica, ka biznesa plāns noteikti nav pirmā un galvenā lieta, ar ko sākt. Vismaz ne detalizēts. Protams, ir jāsaprot aptuvenā naudas plūsma, aptuvenā pašizmaksas kalkulācija, jāizpēta konkurenti, tirgus potenciāls. Bet tas viss uz robežas ar sajūtām, nevis tikai sausos skaitļos. Jo bizness nav un nevar būt tikai par skaitļiem, tas ir un grozās galvenokārt ap intuīciju un veiksmi.
Sava taisnība ir, ka skaitļi ļoti labi parāda iespējamās robežas, sagaidāmās tendences, uz tiem var paļauties- un tomēr- tikai un vienīgi, ja tie ir ticami. Un no pirksta izzīsti, kad nekas daudz vēl nav noticis, tie nekādi nevar ticami būt.

(2 saka | pasacīt...)

Comments:

[User Picture]
From:[info]sonne
Date:15. Marts 2011 - 23:06
(Link)
Ja tas ir LIAA vai līdzīgam pasākumam, var jau vienkārši piemest, kas +- ir ticami, plus lai naudas plūsma nedaudz pozitīva, t.i gan lai formāli ir ok, gan arī loģiski.

pieauguma pīķis gan jau būs uz ziemeļbriežu svētku laiku, tad vel mātes dienas utml svētki, var arī ierakstīt, ka lūk ik kvartālu piedalīsimies beauty un eko izstādēs un attiecīgi tajā mēnesī un pāris ned pēc tam ir pieaugums, tad citos ar cacu un stilu žurnāliem vai to Ievas nometni.
Ebayā vel būs pieeaugums ap valentine day.

Lielākā problēma vai variet nopatentēt ne tikai preču zīmi, bet ražojumu kā tādu, lai neuzrodas vel jūsu kopija ala Brīvais Sumbrs, Zīdainā Lūsene un Sarkanā lapsa.
Un tad cik lielas iespējas ir audzēt ražošanas apjomus.

Īstenībā ir diezgan interesanti šad tad paskatīties to BBC Dragons Den, kur investori moca un tirda šādus jaunus un mazus uzņēmumus, kam vajag naudu:
Patents, pelņa no 1 gab, līdzšinējie pārdošanas apjomi, paša pieredze, spēja audzēt apjomus, unikalitāte.

Bet jā, tā no malas jau viegli spriest. Neko nezinu, bet viedoklis ir ;)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]loluuu
Date:16. Marts 2011 - 20:34
(Link)
Nu kaut ko tādā stilā jau sarakstīju. Bet man patīk turēties pie tā, kas ieplānots, un šajā gadījumā tas ir absurdi. Tāpēc laikam tik grūti tādus murdziņus sacerēt :)
Patentēt diez vai varēs, ja nu vienīgi kā dizainparaugu. Preču zīmi reģistrēsim kaut kad, varbūt pat projekta ietvaros, ja paveiksies. Nav jau nekāds jaunums pasaulē tās mežacūkas saru ķemmes. Un šo apstākli ārzemēs tirgojot arī izbaudam- visi zina, cik tādas labas un ko maksā. Līdz ar to tur mūsu cena ir ļoti konkurētspējīga. Tur arī stāsts par apjomiem, šo to no tehnikas un būs arī lielāki apjomi, tā kā pamazām, pamazām, bez lieliem lēcieniem un lieka riska.
(Reply to this) (Parent)