Buuuu - Komentāri

14. Mar 2011

[info]loluuu

21:07 - skaitļi

Nav manu nervu kapacitātē izturēt sausu skaitļu prognozēšanu. Es taču nevaru uz līdzenas vietas, jaunam, tikko sāktam biznesam, izdomāt precīzas noieta un ienākumu prognozes pa mēnešiem.
Ok, ja es vairākus gadus jau strādātu, tad iezīmējas tendences, uz kurām var balstīt prognozes. Bet kāpēc ir prasītas tādas detalizētas prognozes projektu konkursā uzņēmumiem, kas paredzēts jauniem, tikko nodibinātiem uzņēmumiem?!
Kāds nesen teica, ka biznesa plāns noteikti nav pirmā un galvenā lieta, ar ko sākt. Vismaz ne detalizēts. Protams, ir jāsaprot aptuvenā naudas plūsma, aptuvenā pašizmaksas kalkulācija, jāizpēta konkurenti, tirgus potenciāls. Bet tas viss uz robežas ar sajūtām, nevis tikai sausos skaitļos. Jo bizness nav un nevar būt tikai par skaitļiem, tas ir un grozās galvenokārt ap intuīciju un veiksmi.
Sava taisnība ir, ka skaitļi ļoti labi parāda iespējamās robežas, sagaidāmās tendences, uz tiem var paļauties- un tomēr- tikai un vienīgi, ja tie ir ticami. Un no pirksta izzīsti, kad nekas daudz vēl nav noticis, tie nekādi nevar ticami būt.

Read Comments

Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.