Good&Evil

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
23:29: Ak, Induli...
Vārdu savārstījums, kura svarīgums pretstatījams valdības (?!) krišanai.
Varbūt kļudos, bet visticamāk tas jau bija tā teikt valdošās elites plānos sen atpakaļ, tikai teicīgajā vasaras laikā nevienam nekārojās valsts stūri ķert un vadīt plašajā Eiropas okeānā, kur nu vēl lauzties cauri piņķerīgajam Eiropā "ienākšanas" birokrātiskajam procesam. Pienāca rudens un "ievācam" ražu...
Tas tā nedaudz vienkāršoti, bet konkrētos faktos un izklāstā nav ne laika, ne vēlmes iegrimt. Situācija ne tā sarežģītākā.


Tautas saskaņas partijas frakcijas priekšsēdētājam J. Urbanovičam
Godājamais Urbanoviča kungs!

Vispirms vēlos Jums izteikt pateicību par konstruktīvajiem priekšlikumiem, kuri tika izteikti, apspriežot 2005. gada valsts budžeta projektu šā gada 25. oktobrī frakcijas sēdē.

Pilnīgi izprotamas Jūsu bažas par lauku ceļu uzturēšanas problēmām Latvijā, un vēlos Jums apliecināt, ka arī valdības programmā ietilpst pietiekams finansējuma nodrošinājums ne tikai pirmās kategorijas, bet arī otrās kategorijas un pat meža ceļu uzturēšanai.

Pēc sarunas ar Jums esmu vienojies ar finanšu ministru O. Spurdziņu un satiksmes ministru A. Šleseru, ka tiks rūpīgāk izanalizēti un precīzi norādīti tie finansēšanas avoti, kas 2005. gada valsts budžeta projektā jau šobrīd ir izmantojami lauku ceļu uzturēšanai, un Jūs tiksiet ar šo analīzi iepazīstināti. Vēlos arī Jūs informēt, ka valdība saskata reālu iespēju panākt, ka a/s "Latvijas meži" investē pietiekami nozīmīgus līdzekļus (līdz 10 miljoniem latu) mežu ceļu sakārtošanai.

Līdz likuma "Par valsts budžetu 2005. gadam" otrajam lasījumam Saeimā mēs vēlreiz izvērtēsim, vai šie pieejamie līdzekļi ir pietiekami, un būsim gandarīti saņemt un apspriest arī Jūsu priekšlikumus.

Ļoti aktuāls ir arī Jūsu frakcijas uzdotais jautājums par nepieciešamību atmaksāt sociālā budžeta parādu valsts pamatbudžetam, kas arī saskan ar mūsu valdības deklarācijā minētiem uzdevumiem.

Informēju Jūs, ka 2005. gadā ir paredzēts atmaksāt 21 miljonu latu no atlikušajiem apmēram 45 miljoniem sociālā budžeta parāda, kas varētu likties nepietiekami. Tomēr jāņem vērā, ka sociālās apdrošināšanas budžetam jābūt pilnīgi sabalansētam un sociāli drošam, kā arī jāņem vērā, ka līdz 2005. gada aprīlim vēl tiks izstrādāti galīgie grozījumi "Likumā par pensijām", sevišķi risinot pensiju pietiekamības jautājumu pensionāriem ar lielu darba stāžu. Tāpēc uzskatām, ka šobrīd lielāku summu parāda dzēšanai nevaram atļauties. Tajā pašā laikā šī parāda dzēšana ir pakāpeniski plānojams un obligāti veicams uzdevums, būšu ieinteresēts turpmākā sadarbībā ar Jums, lai kopā meklētu šīs problēmas risinājumu arī nākotnē.

Informēju Jūs, ka valdība ir atbalstījusi Jūsu iniciatīvu par mobilā rentgena aparātu iegādi veselības aizsardzības vajadzībām, kas nodrošinās savlaicīgu un operatīvu tuberkulozes diagnostiku arī Latvijas reģionos.

Ceru arī uz turpmāku produktīvu sadarbību ar Jums sabiedrībai būtisku ekonomisku un sociālu jautājumu risināšanā.

Ar cieņu Ministru prezidents I. Emsis


Citēts no TVNET.

Garastāvoklis:: awake

Comments

[User Picture]
From:[info]scooby_snack
Date:31. Oktobris 2004 - 23:40
(Link)
vai veelies teikt, ka valdiibai nebija obligaati jaakriit, jo shaads kokuments bija sarakstiits, kas apliecina, ka visas probleemas ar budzhetu tiktu atrisinaatas. esmu laama, par sho situaaciju iipashi neinformeeta. plz paskaidro siikaak;)
[User Picture]
From:[info]ljaunumz
Date:1. Novembris 2004 - 00:41
(Link)
nee, just ka dazhi labi gaidiija iisto briidi tieshaa un paarnestaa noziimee ;)
[User Picture]
From:[info]scooby_snack
Date:1. Novembris 2004 - 00:42
(Link)
taa jau arii ir taa lielaakaa maaksla, speet atrast iisto briidi. un nav noziimes, cik labi ir tavi nodomi, maaklsa taa ir un paliek
[User Picture]
From:[info]ljaunumz
Date:1. Novembris 2004 - 01:03
(Link)
maaksla arii, bet vairak bizness un savtiigas intereses, kas savaa zinjaa aizeeno politikas kaa izteiksmes veida iespeeju plashumu.
[User Picture]
From:[info]scooby_snack
Date:1. Novembris 2004 - 01:09
(Link)
es jau kkad vienreiz rakstiiju, ka politiku taisa 5 cilveeki. un tas nebij joks.
[User Picture]
From:[info]ljaunumz
Date:1. Novembris 2004 - 20:48
(Link)
a-ha
[User Picture]
From:[info]scooby_snack
Date:1. Novembris 2004 - 22:48
(Link)
es ceru, ka shii skanja apliecina ticiibu maniem vaardiem:)
[User Picture]
From:[info]ljaunumz
Date:1. Novembris 2004 - 23:26
(Link)
ticiibu idejai driizaak ;P~
[User Picture]
From:[info]scooby_snack
Date:1. Novembris 2004 - 23:28
(Link)
whatever. bet taa ir
Powered by Sviesta Ciba