Ctrl + Alt + Delete - Strādājoša studenta laika rezumē! [entries|archive|friends|userinfo]
LiZii

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Strādājoša studenta laika rezumē! [Oct. 13th, 2016|09:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

Septembrī bija 30 diennaktis (720h)- no tām 26 darba dienas (*ierindas cilvēkiem 22, bet mazohisti strādā arī 6dienās) un 4 brīvdienas (*ja skaita tikai 7dienas).
No 26 darba dienām (624h) 208h pavadītas darbā, 176h universitātē + ~44h transportā, lai nokļūtu no vienas vietas otrā.
Secinājums: 428h no 624h pavadītas ārpus mājām un atliek 196h jeb 7,5h/diennaktī, kuras, atrodoties mājās, jāizmanto, lai sagatavotu RSU mājas darbus, paēstu, pagulētu, nomazgātos un -lielas veiksmes gadījumā - socializētos vismaz ar vīru un mammu (lieki piebilst, ka no kaut kā jāatsakās, lai kaut ko izdarītu daudz maz pieklājīgi).
Vēl, protams, atliek 4 dienas (96h) -"brīvdienas", kurās jāpagūst izgulēties, izmācīties nedēļas laikā nepagūtais, pagatavot ēst un paēst, iztīrīt/sakārtot māju, izmazgāt veļu un veiksmes gadījumā to arī izgludināt, apmeklēt veikalu, lai pele ledusskapī neveic suicīdu no bada, un varbūt beidzot piezvanīt sen nesatiktam draugam, lai kopā ieraudzītu pasauli ārpus mājas sienām, kad saule jau ir uzlēkusi vai vēl nav norietējusi (bet būsim atklāti - arī šeit ir jāizdara racionāla izvēle, jo visu apvienot vienā "brīvdienā" neizdosies!)
Ja kalendārs spītīgi nerādītu, ka arī šī gada septembrī bijušas nemainīgi 30 dienas, tad es ar pilnu pārliecību teiktu, ka bija vien puse no tām - tik ātri man paskrēja laiks!
Bet lai šis viss jūs nemaldina - šī nav sūdzēšanās par to, cik dzīve šajās septembra 720h man bijusi grūta. Nē, nepavisam! Šis ir vērtīgs atgādinājums man pašai un iedrošinājums citiem, ka, jo vairāk mēs darām, jo vairāk mēs spējam padarīt! Tāpēc sāc darīt – kā nekā oktobrī ir par 24h vairāk nekā septembrī!
linkCtrl+Alt+Delete

Comments:
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:October 14th, 2016 - 12:17 am
(Link)
Malacis! :) Ne visi ko tādu varētu izturēt.