Mana Ligzda - Kapitālisms pārbrauc visam pāri

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

April 27th, 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
03:48 am - Kapitālisms pārbrauc visam pāri
Vakar ejot uz savu māju, redzēju, ko interesantu - ceļot jaunbūvi starp blok-mājām, traktora pēdas pārbrauc pāri kādas večiņas "dārziņam". Šis "dārziņš" ir iekšpagalma malā, un tajā aug kādas upenes, stiķenes utt. Mūžigi večiņa izliecās pa logu, lai aizdzītu bērnus no viņas "dārziņa", kas īstenībā bija strīdīgs jautājums, jo tas nebija norobežots no pārējā iekšpagalma. Bet viņa bija varen dusmīga un aizdzina visus prom. Tas jau bija aizsācies kopš padomju laikiem un turpinājās līdz šim brīdim, kad sāka celt jaunbūvi.

Diezgan utopiska šķiet večiņas cīņa ar mājas pasūtītāju - pat apkārtējo māju iemītnieku pretenzijas pret saules gaismu neatspēko darbu pārtraukšanu būvlaukumā, kur nu vēl viņas "dārziņš".

Domāju šis gadījums parāda lielās laika atšķirības, kas valdīja un valda: agrāk vara bija korporatīvam un tās piederīgajām kliedzošajām tantiņām, kas nepieļautu šādu netaisnību. Bet tagad vara ir nauda, kas atbīda cilvēku otrajā plānā.

(4 comments | Leave a comment)

Comments:


From:[info]koijots
Date:April 29th, 2004 - 03:15 pm
(Link)
viens otru nomaina, viens otru izlīdzina, viens otru nogalina
[User Picture]
From:[info]lithium
Date:April 29th, 2004 - 07:32 pm
(Link)
kaut kā liekas, ka katra nākošā pasaules uztveres idealoģija ir ļaunāka, nekā iepriekšējā..

Secinam: mūžīgi tas nevar turpināties un tas reiz beigsies..
From:[info]koijots
Date:April 30th, 2004 - 01:36 am
(Link)
nebūt ne, es domāju, tu vienkārši nogursti no uztverēm :))
nedomāju, ka sociālkomunisms bija labāks par kapitālismu, nebūt ne, tam bija savs ļaunums, kapitālismam ir cits. atliek tikai to pamanīt, nekļūt par tā vergu un dzīvot
[User Picture]
From:[info]lithium
Date:April 30th, 2004 - 10:02 am
(Link)
protams nebribu kļūt par vecu tantiņu, kura sūkstās, ka agrāk bija labāk, tomēr savas atšķirības ir: liekas, ka sociālkapitālisma reālais ļaunums - personas brīvības atņemšana, neatspēko kapitālisma ļaunumu - naudas vara pār cilvēku. Paskaidroju tuvāk: brīvība ir ļoti svarīga cilvēkam, bet nauda mūsdienās kontrolē cilvēku - viņš ir brīvs vai nav. Droši vien man labāk patīk iepriekšējais, jo tagad katru dienu jādzīvo tagadējā haosā. Droši varu teikt, ka abas idealoģijas nav tuvu iedeālam!

> Go to Top
Sviesta Ciba