pārdomas. miers. gandijs

« previous entry | next entry »
Mar. 21., 2011 | 09:12 pm

Vakar mani pārņēma tādas dziļas skumjas. Sajūta, ka gribas nolīst kādā klusā lauku sētā un absolūti ignorēt pasaulīgos notikumus. Kāda ir jēga pilsētā?? Skrien pa ratu un dzenas pēc naudas. Skrien pa apli kādam kaut ko pārdod, uzcenot, vairāk, dārgāk. Un daba Japānā pasaka, ka viņai sāp, pietiek darīt pāri. Bet Eiropa ar Libānu vēl izdomā ar ieročiem pamērīties. Un uznāk tāda dusma par militāro industriju, kas ir tāds naudas slaucamai aparāts. Un mūždien izdomā jaunus iemeslus, lai gan patiesībā jau tās pašas vecās variācijas vien ir, karo vai nu par mieru vai demokrātiju vai vēl kādām acu aizmālēšanas muļķībām. Un neticu, ka cilvēki ir tik stulbi, lai domātu, ka ar agresiju panāks mieru. Kad viens sāk bļaut, otram arī gribot negribot balss saites saspringst un bļauj pretī. Mūžīgais karš par mūžīgo mieru. Amerikāņiem ir tāds gudrs vīrs Gors Vidals, kurš painteresējas par Amerikas "īstajiem iemesliem", tāds sīkums, ka no 1949. līdz 1999. ASV ir iztērējuši 7,1 biljonus (triljonus) dolāru nacionālajai aizsardzībai. 7 100 000 000 000 $ Slimi. Bet ko nu par to, pasāp un pāriet.

Ir tādi cilvēki, kas manās acīs ir pārcilvēki ar savu iekšējo spēku. Mahatma Gandijs - viens no tiem. Ja, kāds nav redzējis, iesaku noskatīties filmu. http://www.imdb.com/title/tt0083987/combined
Kā arī dažas Gandija atziņas atgādinājumam un iedvesmai :) MIERS


Mums pašiem jākļūst par pārmaiņām, kuras vēlamies piedzīvot.

Nekas nevārdzina ķermeni vairāk par uztraukumu. Ja vien tevī ir kaut mazākā ticība Dievam, tev būtu jākaunas par katru savu uztraukumu.

Man patīk jūsu Kristus, bet man nepatīk jūsu kristieši. Jūsu kristieši tik maz līdzinās Kristum.

Stipro ierocis ir nevardarbība.

Ja tavā rīcībā ir patiesība, tā jāpasniedz ar mīlestību, jo pretējā gadījumā tiks noraidīta gan patiesība, gan tās vēstītājs.

Princips „aci pret aci” pasauli padarītu aklu.

Zeme gādā par katra cilvēka vajadzībām, bet ne par katra cilvēka alkatību.

Jūs varat mani pieķēdēt, jūs varat mani spīdzināt, jūs varat pat iznīcināt šo ķermeni, bet jūs nekad neieslodzīsiet manu prātu.

Cilvēki bieži kļūst par tiem, kādus viņi sevi iztēlojas. Ja es ticu, ka nevaru kaut ko izdarīt, tas mani patiešām padara nespējīgu to izdarīt. Bet ja es ticu, ka varu, tad es iegūstu tādu spēju to paveikt, kādas man sākotnēji nemaz nebija.

Visdrausmīgākie un nežēlīgākie noziegumi pasaules vēsturē ir paveikti reliģijas vai vienlīdz cēlu mērķu aizsegā.

Gandrīz viss, ko tu dari, šķiet nenozīmīgs, taču ir svarīgi, ka tu to tomēr izdari.

Viņi mums nespēj atņemt pašcieņu, ja mēs paši viņiem to neatdodam.

Tautas diženumu un morālo attīstību var noteikt pēc tā, kā tā apietas ar saviem dzīvniekiem.

Mēs nekad nevaram zināt savas rīcības iznākumu, bet ja mēs nedarām neko, nebūs arī nekāda iznākuma.

Es ticu, ka visās pasaules lielajās reliģijās ir atrodama fundamentāla patiesība, un šī patiesība ir Dieva dota. Es jau sen secināju, ka visas reliģijas ir patiesas, taču katrā atrodamas arī ieviesušās kļūdas.

Tāpat kā ķermenis nespēj pastāvēt bez asinīm, tā arī dvēselei nepieciešams nepārspējams un tīrs ticības spēks.

Ja ko dari, dari to ar mīlestību, vai nedari nemaz.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {1}

yozh

.,

from: [info]yozh
date: Mar. 28., 2011 - 03:43 pm
Link

vērtīgi. mmmm.,,

domāju' kāpēc kādam tas vajadzīgs.,,tas i ,,tik daudz vardarbības.,,

Atbildēt