dachux

(bez virsraksta)

Sep. 13., 2010 | 03:14 pm
No:: dachux

Pēs tās prezentācijas varētu domāt, ka ir tikai 1 sociālais tīkls. Man viņi ir vairāki un katrā ir cita grupa ar cilvēkiem, no kuriem daži pārklājas. Draugos ir citi cilvēki un Cibā citi, Facebookā citi, skype citi utt. Un attiecīgi kurai grupai es gribu kaut ko pateikt vai parādīt, tur es iepostēju. Piemēram, Kirikovu es neapstiprināju Facebookā, man pietiek, ka viņa man ir e-pastā.

Visa tā prezentācija vairāk vilka uz uzrunu tīklu platformu izstrādātājiem, lai padomā par iespēju lielo "spaini ar draugiem" sadalīt sīkāk. Un tā tiešām nebūtu slikta lieta, it īpaši, ja tas ir brīvprātīgi. Ja gribi, saki vsam "spainim", ja nē, tad konkrētai grupai.

Un par to, ka draugi citu draugu vietā palīdz pieņemt lēmumus, tā jau arī ir. Diezgan stulbi ir tas, kas tiek mākslīgi radīts, piemēram, draugos, kad par kaut kā ieteikšanu savā "draugu lentā", dod iespēju kaut ko vinnēt. Līdz ar to tiek radīts mākslīgas atsauksmes, kas ne tuvu nenozīmē, ka tās kurpes ir labas utt. Protams, ka cilvēks, kas domā ar savu galvu, uz tādiem ieteikumiem nepaļausies tik ļoti, kā uz privātiem un īstiem, bet vienalga tas ir falšs publisks ieteikums.

Bet paldies par linku, bija interesanti palasīt.

Link | view all comments


Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: