Social Networking

« previous entry | next entry »
Sep. 13., 2010 | 01:00 pm

It kā datorzinātņu students, bet pats esmu vienmēr centies ierobežot vai vismaz cītīgi cenzēt savu nospiedumu interneta ārēs. Neesmu sapratis kāda jēga postēt cibā, ka brokastīs esmu ēdis burgeri vai, ka šodien ir emo mode. Kuru tas interesē? Neesmu arī sapratis kāpēc cilvēki draugos postē visādas savas savādās bildes un pēc tam brīnās, ka potenciālie darba devēji intervijā uzdod jocīgus jautājumus. Neesmu sapratis kāda jēga tais pašos draugos.lv mēģināt savākt 1200 draugus, vai par draugiem apstiprināt katru katru ar kuru ir pārmīti trīs teikumi.

Bet kamēr es tā neko nesaprotu, tikmēr citi ir šo to papētījuši. Tagad arī es mazliet saprotu. Ja nu kādu interesē palasīt kā tad cilvēks radis veidot savus sociālos tīklus, kādas kļūdas un kādi panākumi ir patreizējos risinājumos, kas ļauj mums savas attiecības internetizēt, te ir viens links - http://www.slideshare.net/padday/the-real-life-social-network-v2

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {6}

Sindra

(bez virsraksta)

from: [info]galadriela
date: Sep. 13., 2010 - 02:40 pm
Link

Ko piesējies maniem emo modes postiem, a?
Pff!

Cilvēki spamo un izrādās, jo viņiem gribas, lai viņiem pievērš uzmanību, samīļo viņus, viņiem gribas būt svarīgiem. Tur nekāds pētījums nav jāveic. Cilvēks nav vientuļa sala un mūsdienu tehnoloģijas atļauj ātri un efektīgi pateikt visai pasaulei, ka šorīt tavs kafijas piens bija saskābis un tas ir sabojājis visu tavu dienu.

Vai kādu tas interesē? Well, jā... piemēram mani. Jo man žēl, ka kaut kas ir sabeidzis Tavu dienu. Jo man rūp mani draugi.

Citādi gan es Tev piekrītu un diezgan spēcīgi esmu par uz āru palaistās infas filtrēšanu.

Atbildēt | Diskusija


Rom

(bez virsraksta)

from: [info]dachux
date: Sep. 13., 2010 - 03:14 pm
Link

Moo! Emo posti arī noder! Citreiz kāds labs vārds no cilvēka, ar ko varbūt ikdienā nesazvanīsies vai nesatisies, tomēr uzlabo garastāvokli! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Sep. 13., 2010 - 03:17 pm
Link

Piedod, tas nebija gluži konkrēti par taviem emo-postiem. :) Katrs mēs tādus šad tad taisam.

Es te vairāk nevis par to kāpēc mēs spamojam (tas man ir puslīdz skaidrs), bet kam spamojam, kur spamojam, kas to lasa, kam neļaujam lasīt, kādus tieši saitus izvēlamies, lai spamotu, utt...

Atbildēt | Iepriekšējais


Rom

(bez virsraksta)

from: [info]dachux
date: Sep. 13., 2010 - 03:14 pm
Link

Pēs tās prezentācijas varētu domāt, ka ir tikai 1 sociālais tīkls. Man viņi ir vairāki un katrā ir cita grupa ar cilvēkiem, no kuriem daži pārklājas. Draugos ir citi cilvēki un Cibā citi, Facebookā citi, skype citi utt. Un attiecīgi kurai grupai es gribu kaut ko pateikt vai parādīt, tur es iepostēju. Piemēram, Kirikovu es neapstiprināju Facebookā, man pietiek, ka viņa man ir e-pastā.

Visa tā prezentācija vairāk vilka uz uzrunu tīklu platformu izstrādātājiem, lai padomā par iespēju lielo "spaini ar draugiem" sadalīt sīkāk. Un tā tiešām nebūtu slikta lieta, it īpaši, ja tas ir brīvprātīgi. Ja gribi, saki vsam "spainim", ja nē, tad konkrētai grupai.

Un par to, ka draugi citu draugu vietā palīdz pieņemt lēmumus, tā jau arī ir. Diezgan stulbi ir tas, kas tiek mākslīgi radīts, piemēram, draugos, kad par kaut kā ieteikšanu savā "draugu lentā", dod iespēju kaut ko vinnēt. Līdz ar to tiek radīts mākslīgas atsauksmes, kas ne tuvu nenozīmē, ka tās kurpes ir labas utt. Protams, ka cilvēks, kas domā ar savu galvu, uz tādiem ieteikumiem nepaļausies tik ļoti, kā uz privātiem un īstiem, bet vienalga tas ir falšs publisks ieteikums.

Bet paldies par linku, bija interesanti palasīt.

Atbildēt | Diskusija


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Sep. 13., 2010 - 03:29 pm
Link

Jā, tā prezentācija tiešām ir tendēta vairāk izstrādātājiem. Respektīvi, tieši tas kas man kā wannabee web programmētājam varētu noderēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


CannibalSmith

(bez virsraksta)

from: [info]cannibalsmith
date: Sep. 14., 2010 - 01:11 am
Link

Cik esmu novērojis, tad pastāv negatīva korelācija starp datoriķiem un sociālajiem tīkliem.

Atbildēt