Lich dara vīnu

« previous entry | next entry »
Nov. 3., 2009 | 02:41 am

Pabeidzu pārliet vīnu. Dikti ilgi sanāca, bet nu es ar no autoskolas tikai pusvienpadsmitos pārrados. Par laimi tā ir pēdējā teorijas nodarbība un vairāk uz turieni jāvelkās sēdēt nebūs.

Kas tad ir pārliet vīnu? Kad vīnā izrūgusi pirmā deva cukura vajag piemočīt nākamo. Process nav nemaz tik triviāls kā varētu likties. Sākumā jānoķeksē nost korķis ar caurumu vidū, kurš ir iebāzts lielā stikla balona kaklā (tam izmanto divas stieplītes ar nolocītu galu). Tad, lai nesakratītu vīnu, caur lokanu trubu tas jānosūknē nost citā traukā, atstājot balonā nogulsnes. Tad balons jāizskalo. Pēc tam avota ūdenī jāizšķīdina cukura deva un jāpiemočī vīnam. Tad tas viss jāsalej atpakaļ un jāuzbāž virsū korķis. Korķis ar vienu plastmasas loriņu, kurš nelaiž klāt vīnam svaigu gaisu, jāaplipina ar plastilīnu tā, lai neietu garām gaiss.

Žēl ka man salūzis fočiks - varētu uztaisīt tādu smuku atskaiti/tutoriāli. Bet nu vismaz priecē tas ka šķiet rūgšanas process jau atsācies (tas nozīmē ka neko pa lielam dēlī salaidis neesmu).

Un tagad es beidzot varu doties gulēt. Tāpat jau rīt aizmigšu uz klaviartūras darbā, bet nu varbūt izvilkšu līdz pusdienslaikam.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {6}

bacillus

(bez virsraksta)

from: [info]bacillus
date: Nov. 3., 2009 - 08:50 am
Link

Ahā!
Tu māki vīnu darināt! Lieliski!
man ir doma daļu savu upeņu, kas laukos aug, pārvērst vīnā! Būs Tevi par guru jāaicina man :)

Atbildēt


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 3., 2009 - 09:42 am
Link

Aha, taas rauga bakteerijas ir visai caciigas. Jaabuut maigam un uzmaniigam :)

Atbildēt | Diskusija


bacillus

(bez virsraksta)

from: [info]bacillus
date: Nov. 3., 2009 - 11:07 am
Link

raugs pieder pie sēnītēm ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


The Atis

(bez virsraksta)

from: [info]atiitis
date: Nov. 3., 2009 - 11:54 am
Link

Taisniiba! 10 punkti grifindoram! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]eermaniitis
date: Nov. 3., 2009 - 12:08 pm
Link

a kamdēļ avota ūdenī šķīdināt? tev taču vesela pudele ar jauno vināri - es viņā arī šķīdināju ;)

Atbildēt | Diskusija


Jānis Sprukts

(bez virsraksta)

from: [info]lich
date: Nov. 3., 2009 - 12:16 pm
Link

Es tur vienā vecā vīna darīšanas grāmatā lasīju, ka ābolu vīnam jāliekot klāt mazliet ūdens. Tad nu pie pārliešanas nedaudz arī pielieku to ūdeni, lai līmenis tāds pats kā iepriekš (izlietās duļķes jākompensē). Vieglāk arī cukuru izšķīdināt, jo ūdeni var bez bailēm uzkarsēt un tad atdzesēt.

Ja beigās sanāks garša par švauganu, tad nākamreiz mēģināšu šķaidīt tai pat vīnā. :)

Atbildēt | Iepriekšējais