ledusledus - Tiņa Sēlijas pavasaris. [entries|archive|friends|userinfo]
ledusledus

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Tiņa Sēlijas pavasaris. [Apr. 24th, 2006|11:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šī būs tāda kā analīze par Tiņa Sēlijas pavasari.

0: Startēju komandā Svilpavnieki, pieteicos kā 4ais caur forumiem (liekais :)). Komanda praktiski bez pieredzes.

1: Kādi bija posmi? Nedaudz uz dullo objekta meklēšana (1), leģenda (2), pārbrauciens (3), virves+laivas (4), pārgājiens (5), orientēšanās ar slēptiem punktiem (6), orientēšanās (7) - kopā ar (6), leģenda mājup (8).

2: Kā mums gāja. (1) uz dullo atradām objektu aptuveni 50 minūtēs, pareizi lēmumi, varbūt nedaudz kļūdaina ideja ar ceļa izvēli. Leģenda (2) - upītei pāri pārbridām, neredzējām, kur ir baļķi; tomēr šis posms sekmīgi gāja uz priekšu. Šaize iestājās pie pārbrauciena (3) uz SF2 - kartē nepamanījām to un braucām uz KP3, kas vēl nebija uzlikts. Pēc pusotras stundas maldīšanās sapratām, kur bija jābūt. Rezultātā - nācās gaidīt uz laivām vēl kādu stundu. Ar virvēm - nekādu problēmu. Laivas (4) nobraucām ok, bet varēja labāk. Pēc laivām sāka mesties krēslains - orientēšanās posma sākumā paprasīja vēlreiz, vai mums ir survival blanketi. Šajā brīdī gājām praktiski kopā ar vēl vienu komandu - viņi atrada punktu un arī slēpto punktu. Te iestājās nakts. Labais ceļš iekš (7) nemaz tik labs nebija. Pēc labas maldīšanās morāli bankrotējām un līdām ārā - kopā jau 3 komandas, no kurām viena gan mūs pameta. Aizskrējām uz laivu sākumpunktu un tur arī padevāmies. Bija arī laiks - viens naktī, kontrollaiks beidzies. Pasalu pie ugunskura, līdz brīdim, kad atbrauca mašīnas un aizveda mani mājās.

3: Analīze. Noskaņošanās - šie sači tautas klasei izklausījās pēc diezgan vienkāršiem - nenoskaņojos, bet vajadzēja. Vajag pirms sačiem paēst un izgulēties labi nevis svinēt vecmāmiņas dzimšanas dienu. Brokastis jāpaēd. Apģērbs - ja paredzēts bradāt pa purviem, vajag tiešām ņemt vairākus pārus zeķu līdz. Ūdensnecaurlaidīgās zeķes nepalīdz, ja ir līdz celim kāja ūdenī. Ēdiens - 14 stundām pietiek ar divām lielām dubultām maizēm, 3 mikiem/serenādēm, 2 litri sistēmu, vienu maksimas želeju. Palika pāri - sistēmā nedaudz un papildus 0.5 litri dzēriena (viss ar maksima pulverīti - tagad doma pamēģināt citu), viens miks, otro maizi ēdu jau pie ugunskura. Navigators - navigatoram vajag uzņemties iniciatīvu un izlasīt visu, ko viņam iedod. Koncentrēties sačiem. Sacenes kopā: absolūti izgāzti, pie tam pašu vainas dēļ.

4: Vēlmes. Ceļi laikam labāk jātrenē. Gribu būt navigators. Monā laikam nevar piedalīties. Interesanti būtu papētīt cilvēku apģērbu, ēdienu, sajūtas dažādos ekstrēmos sačos. Pirms sačiem jāpēta apkārtnes karte.

Bildes ar mums/mani: drebeļbiksis, lejam ūdeni, Ar horizontālajiem, patiesais es.

LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:April 25th, 2006 - 09:55 am
(Link)
Kas par bildēm :)