Pāris interesantu rakstu

3 raksti, par kuriem rodas jautājums - ko īsti viņi grib pateikt. Vajag prasīt Kauliņam.
Dzintars
Jančiks
Jančiks 2

Par "aktuālo"
Par to, kas ir ģimene un laulības
Dienas joks, vai
Un kaut kas vēl, bet nevaru atrast.

Bet tagad par katru izvērstāk.
Par Dzintri:
"Tiklīdz sāksim pazaudēt ticību tam, kas mums ir patiesi vērtīgs un ko vērts aizstāvēt, tā zudīs jebkādas iespējas iegūt sabiedrotos." Sapratāt??
Aha.
"X stunda var pienākt un var nepienākt. Bet šodiena jau ir klāt. Un tā ir mūsu iespēja." Un šo?
"Neapšaubāmi, ka jāpalielina militārais budžets, jāstiprina zemessardze un jāturas kopā ar NATO, bet jēga tam būs tikai tad, ja mums būs sava lielās - tautas mēroga - ģimenes sajūta." Lūk.
"Visi saprotam, cik svarīgi, lai iespējami lielāka daļa Latvijas krievu justu Latviju tāpat kā mēs, bet pirmais solis ir audzināt šo sajūtu sevī pašos." Bet, ja mēs ieaudzināsim šo sajūtu sevī, tad mēs paši vairs nejutīsim Latviju, kā to jūtam mēs tagad. Vai tā būs labi?

Tikai tāds provokatīvs jautājums - vai šis ir kaut kāds 18. novembra 9.a klases skolēnu raksts???

Par Urbīti.
"Mūsu sabiedrības uzspēlētajam eiroskepticismam pievienojas tikpat samākslota ziemeļatlantiskā vilšanās."
"Ja mēs savu drošību uzticam citiem, atzīstot tos par sevi spēcīgākiem un kompetentākiem, tad loģika un arī cilvēciska pieklājība prasa izrādīt lielāku cieņu." Loģika prasa izrādīt lielāku cieņu. Tas būtu paklusēt par Krievijas darbiem?

Ko viņš diez grib ar to rakstu pateikt? Ka viņš vēl arvien ir? Muldoņa.

Jānītis:
"Teikšu godīgi". hahahaha. Šausmīga latviešu valoda. Nejēdzīgi komati. Liekas arī pats sapiņķerējas savā loģikā:
"Tomēr ir viens risinājums, ko paredz Nācijas Izlīguma koncepcija, un tas ir politiskās nācijas jēdziens. Politiskās nācijas subjekts ir jebkuras šeit dzīvojošas tautības pārstāvis - Latvija ir kopīgas mājas gan latvietim, gan krievam, ebrejam un polim. Vienlaikus, šie cilvēki apzinās, ka Latvija ir vienīgā vieta latviešu etniskās identitātes pastāvēšanai, līdz ar to latviešu valodai jābūt vienīgajai valsts valodai. Atšķirībā no valstsnācijas jēdziena, politiskās nācijas ideja nosaka, ka nevienai Latvijā dzīvojošai tautai nav tiesību sevi pacelt pāri citām tautām."
Tātad runāsim latviski, bet tā polis jutīsies šeit tikpat labi.
"Latviešiem ir divi tradicionāli svētki. Dziesmusvētki, kas ir unikāla parādība pasaules līmenī, un kapusvētki, kas savā ziņā nav slikti, taču tieši šī kapu ideoloģijas klātbūtne ir tā, kas mūs zemapziņā attur no drosmīgas rīcības un ir galvenā saikne ar notikumiem pagātnē." Pilnīgs ārprāts.

Comments

Augusts 2017

7d 1d 2d 3d 4d 5d 6d
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Powered by Sviesta Ciba