pirms izmetu grāmatu

Gunārs Tauriņš, Pecpadomju demokrātija Latvijā.

Kāpēc izmetu?
Jo priekšvārds satur šādu tekstu:

Politikas zinātnes tiešais uzdevums ir mūsdienu politikas empīriska analītiskas izpratnes veidošana, t.i. analīze un izpratne.
Mūsu pētījumā "Pēcpadomju demokrātija Latvijā" nav runas par to, kas politikā ir pareizi vai nepareizi un, kādai vajadzētu būt politikai. Mūsu uzdevums ir nevis kritizēt vai slavēt konkrētus politiskos uzskatus, bet gan dot ievirzi politiķus un valstsvīru rīcībai un lēmumu ipzratnes veidošanai. Autors nevar kaut ko saprast lasītāja vietā. Svarīgi ir tas, lai empīriska politikas analīze ar izpratnes centieniem atbilstu mūsdienu reālijām dzīvē, arī politiskajā dzīvē.

Tas ir tik dievīgs paragrāfs, ka es viņu pārrakstu:
"Politikas zinātnes tiešais uzdevums ir mūsdienu politikas empīriska analītiskas izpratnes veidošana, t.i. analīze un izpratne. "
pārtop par...
"Politikas zinātnes uzdevums ir mūsdienu politikas analīze un izpratne. "

"Mūsu pētījumā "Pēcpadomju demokrātija Latvijā" nav runas par to, kas politikā ir pareizi vai nepareizi un, kādai vajadzētu būt politikai."
izlaižam vispār.

"Mūsu uzdevums ir nevis kritizēt vai slavēt konkrētus politiskos uzskatus, bet gan dot ievirzi politiķus un valstsvīru rīcībai un lēmumu ipzratnes veidošanai."
aizstājam ar
"Mūsu uzdevums ir dot ievirzi politiķus un valstsvīru rīcībai un lēmumu ipzratnes veidošanai."

"Autors nevar kaut ko saprast lasītāja vietā. "
tas varētu būt par priekšvārdu, bet izlaidīsim.

"Svarīgi ir tas, lai empīriska politikas analīze ar izpratnes centieniem atbilstu mūsdienu reālijām dzīvē, arī politiskajā dzīvē."
Nav skaidrs, kas domāts vispār. Empīrisks - realitātei atbilstošs, no pieredzes, no novērojumiem.
Vajadzētu varēt pārveidot bez tām īpašībām - sanāk "politikas analīze ar izpratnes centieniem atbilst mūsdienu reālijām dzīvē".
Eksistē aizdomas, ka teikums neko nenozīmē.

Tātad:
"Politikas zinātnes uzdevums ir mūsdienu politikas analīze un izpratne. Mūsu uzdevums ir dot ievirzi politiķus un valstsvīru rīcībai un lēmumu ipzratnes veidošanai."

Vienalga kaut kā nesaistās kopā.

Comments

Augusts 2017

7d 1d 2d 3d 4d 5d 6d
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Powered by Sviesta Ciba