mizantropei наплевать

July 19th, 2007

12:22 pm

Nekas pasaulē nepaliek nekustīgs, viss iet pretī briedumam, trūdēšanai, nodevībai, negribētai pamešanai. Es sapratu, kapēc vajadzīgs Dievs.

12:42 pm

Eju atvērt vārtus. Pūlos iet lēnām, un saule mani pavada. Klausos savos soļos, it kā cita meitene ietu pretī viņam, ko ļoti mīlu, bet kam pārāk reti iedrošinos to pateikt, un mirkli neapjaušu pati, kur esmu, un tas ir sāpīgi. Tad mani sauc māsa, un dzīve atkal draudzīgi un trokšņaini apkļaujas ap mani, it kā nemaz nekad nebūtu aizlikusi kāju priekšā. Arī viņam pagāja kāds brīdis, līdz viņs aptvēra, ka tā esmu es, un tad viņš man uzsmaidīja tik maigi un skumji, ka man aizžņaudzās rīkle - kas gan būtu noticis, ja es neatbrauktu! Mēs te nebijām kopā, lai runātu par jauku laiku, un es negribēju, lai viņš iedomājas, ka esmu atbrauksi tikai aiz draudzības vai aiz ziņkāres, tapēc uzreiz pateicu: man vajadzīgas lietas, kas nekad nezūd, lai kas, bet tiešām stiprs, pie kā pietverties. Un es zinu, ka mīlestība visu sadedzina. Tā visu nojauc. Turpretī maigums saprot. Tas atvaino. Abi kopā nesader. Un es labāk izvēlos maigumu.

Tas tiešām nozīmē sagraut tiltus.

01:00 pm

Es esmu tāds pats kā tu, bet, redzi, tomēr esmu te, un mani zobi vairs neklab, un man vairs nesāp kājas. Tapēc - turies!

01:44 pm

- kas ir?
- nekas, vai tad es kaut ko teicu?
- tad Tev vienkārši ir pretīgi slims skatiens!
Powered by Sviesta Ciba