|
August 13th, 2015
lavendera | 10:51 am Augļu žāvētājs pavisam noteikti ir uzparikte, kas galvenokārt aizņem vietu, kur varētu stāvēt kaut kas lietderīgāks (nu bet sulu spiedi es ar neesmu lietojusi gadu vismaz). Piemēram, supergatavus nektarīnus (nakts tirgū par 1,50 eiro) taču labāk ir apēst svaigus. Liellopa gaļa ar sojas mērci, balzametiķi un 5 piparu maisījumu sanāca teicama, bet ja tev nav laiku pa laikam noslaktējams bullītis, tādu kaltēsi tikai speciāli kalnu pārgājieniem un tml. ceļojumiem. Tas pats attiecas arī uz zirņu uzkodām. Lld mani piezoboja, vai neesmu mēģinājusi žāvēt zirņus - nu un kāpēc gan ne? Konservētie turku zirņi, apvārtīti plova garšvielās, kaltētājā sanāk itin labi (man gan ir aizdomas, ka apcepšana cepeškrāsnī dotu kraukšķīgāku rezultātu). Uzmeistarot tā sauktos "maizes čipsus" vai "bulciņgrauzdiņus" (vislabākie ir keksu sausiņi) arī nebūtu liela māka, bet tāpat tādus kvantumus maizes es nepērku, lai man paliktu pāri. Nu un ābolus, protams, var žāvēt uz radiatoriem vai krāsnaugšas, kā līdz šim darīts.
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |