Iedvesmojoties · no · brīnišķā


Netaisnība.

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Šodien biju festivāla "Arēna" rīkotajā kompozīcijas konkursā Lielajā Ģildē. Šī gada tēma - tautas mūzika. Interesants, bet visai savdabīgs pasākums. Nemaz nerunāsim par to, cik liela neorganizētība tur bija un kā nabaga Evija un Jēkabs (par pārējiem 7 dalībniekiem neko nezinu) nomocījās, lai tikai dabūtu savus skaņdarbus kaut cik kvalitatīvā, klausāmā līmenī. Laiks mūziķiem, lai iemācītos visus darbus stipri par maz, ar mēģinājumiem esot bijis pilnīgs sviests, daudzus instrumentus, kas ir vajadzīgi, nav iespējams dabūt, nācās gādāt pašiem, ar apskaņošanu, kas, piemēram Evijas skaņdarbā bija ļoti svarīga, arī viss pilnīgā aaausī... kaut kāds ārprāts. Un vēl visu pasākumu diriģēja misters V. Butāns ar visu savu stilīgo emmjāā, žestu.. Un pie šādiem apstākļiem žūrijas locekļi grib, lai viss skanētu ideāli? Nu jaukiņi, neko citu tur nevar pateikt. 
Klausījos, klausījos un nevarēju saprast, kur tādi sviesti rodas... daudzos darbos vispār nebija sadzirdama nekāda melodiskā līnija un tās attīstība, nekāda virzības.. tajā brīdī radās jautājums, kas tad vispār ir galvenais mūzikā? Nē, nu daži darbi bija tiešām ļoti interesanti, bet ilgstoši gan tādus nevar klausīties. Un noklausoties visus, es biju pilnīgi pārliecināta, ka uz finālu noteikti tiks gan Evijas skaņdarbs "Ragana" (etnisks stoner roka gabals, skanēja tiešām kolosāli, ja būtu bijis mazliet vairāk laika, lai visu samēģinātu un normāla apskaņošana, būtu vispār ideāli. Bet man šā vai tā pār ķermeni visu laiku skrēja tirpiņas.), Jēkaba skaņdarbs "Lietuvēns" (ataino īstas bailes un cīņu ar ļauno. Arī riktīgi foršs darbs un arī šitā laikā bija skudriņas. Cepums Jēkabam par to.) un vēl viens skaņdarbs, priekšpēdējais visā secībā, nav ne jausmas, kas tam ir autors, bet skaņdarbs saucās "Kad debesis un zeme satiekas" (šis vismaz bija ar kādu muzikālu virzību, saprotamu melodiju un atbilstošs autora rakstītajam skaņdarba aprakstam, nevis kā dažiem labiem citiem...).
Nu jā..savācām visas mantas, aizvedām lielo basa bungu atpakaļ uz Dārziņiem, pēc tam aizgājām ar Eviju uz "Up in smoke" mazliet pasēdēt un atpūsties, tad braucām pie viņas ēst. Un jā, tad arī bija klāt šokējošais brīdis. Atnākusi vēstule no Gundegas Šmites ar tālāk tikušo dalībnieku sarakstu..njā, un Evija nav tikusi. Galvenais, ka paņemti tāāāādi sviesti, kurus noklausoties, prātā bija tikai pilnīgs wtf! Es tajā brīdī biju gatava aiziet un iekrāmēt tiem visiem kropļiem pa seju! KRETĪNI! Kas viņiem nepatika, es gribētu zināt, kāpēc viņi izdarīja šādu izvēli? Jo divi vai trīs no tiem pieciem tālāk paņemtajiem skaņdarbiem bija absolūts dzīvais ārprāts. Labi vismaz, ka Jēkabs tika tālāk. Evija, protams, neizrādija nekādas emocijas, bet es redzu, ka viņa pārdzīvo.. :/   Šitas viss darbs, ko tas nabaga cilvēks bija ieguldījis, kā viņa skrēja, meklēja visu, kas vajadzīgs, zvanījās, darījās, stiepa instrumentus un tas viss tā arī paliek..tā nekā. Jo skaņdarbu šādam sastāvam mums, nabaga skolniekiem mūziķiem ir ļoti grūti kaut kur piedabūt atskaņot, jo, lai varētu šo atskaņot ir vajadzīgi attiecīgi cilvēki ar attiecīgo instrumentu spēlētprasmi, visādas aparatūras un sazinkas tik vēl ne, un tam visam vajag naudu, bet mums tādas nav. Labi vismaz, ka tas šodienas visu darbu atskaņojums tika ierakstīts, vismaz kāds labums.
Ilgi par to visu domāju un vēl labu laiciņu ar Līgu, kura arī bija klāt tai visā pasākumā, runājām, ka ir galīgi netaisnīgi. Pilnīgi nav saprotams, kā tad tā žūrija tur vērtē un kas viņiem nepatika. Arī Līga un Jēkabs bija šokā par to visu. 
Ai, dzīvē galīgi nav nekādas taisnības. 
Current Music:
http://www.youtube.com/watch?v=msRy4vcSX4k&feature=channel
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On October 7th, 2010, 12:07 am, [info]water_nymph commented:
Tas tiešām IR DRAUSMĪGI. Zinot Eviju... nu, cik nu es viņu zinu... bet nu jā, zinot atsauksmes un to, ko esmu dzirdējusi kaut vai jūs dungojam, es varētu galvot, ka viņas skaņdarbi noteikti ir ašpadsmit reizes interesantāki, melodiskāki un vispār krutāki kā kaut kādi... nu, sviesti. Bet tā tas šādos konkursos kaut kā notiek bieži... pilnīgi nesaprotami.
On October 26th, 2010, 07:53 pm, [info]laimal replied:
Pilnīgi kretīniski. :/
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry