Kuģis - Surround ar vienu skaļruni [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Surround ar vienu skaļruni [Nov. 14th, 2003|08:37 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Niro 1.1 ProMazpazīstamā kompānija Nirotek paziņojusi par ļoti interesantu izstrādi mājas elektronikas apskaņošanas jomā. Runa ir par mājas kinozāles komplektu Niro 1.1 Pro, kas piedāvā pilnvērtīgu 5.1 skaņu (5 satelītskaļruņi un 1 sabvūferis) izmantojot tikai vienu vienīgu skaļruni un sabvūferi. Jā, es nekļūdījos – viens skaļrunis surround (starp citu, draugi – kāds ir šī termina nosaukums latviešu valodā?) efekta nodrošināšanai.

Kompānijas skaidrojums par šāda efekta panākšanu dzīvē ir visai skopi – tiekot izmantoti slepeni skaņas apstrādes algoritmi, kā arī skaļruņa izstrādes principi krasi atšķiroties no tiem kādus izmanto citas elektronikas kompānijas.
Niro 1.1 Pro komplektā iekļauts DVD atskaņotājs ar iebūvētu skaņas pastiprinātāju, minētais skaļrunis, kā arī sabvūferis un tas viss maksā sākot 599$ un nopērkams jau tagad.
Nirotek ziņo, ka šīs sistēmas priekšrocības varēs novērtēt ne tikai DVD filmu skatītāji, bet arī melomāni, jo CD mūzika nekad vēl nav skanējusi tik labi kā tā skan izmantojot Niro 1.1 Pro.

Nedaudz sīkāka informācija par tehnoloģiju pieejama Nirotek mājas lapā.
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2003 - 09:09 am
(Link)
Ar vienu skaļruni - tas tiešām ir interesanti. Iepriekš kaut kur biju lasījis par televizoru ar veselu paneli ar maziem dažādos virzienos vērstiem nskaļrunīšiem, kas (sanāk - apmēram no viena punkta) taisa surround.
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:November 14th, 2003 - 10:06 am
(Link)
Bija runa par kaut kādu Yamaha modeli, ja atmiņa neviļ...
From:[info]posheiko
Date:November 14th, 2003 - 09:26 am
(Link)
Nu nezinu.. pagaidām pieredze ar visiem iebūvējumiem ir gaužām slikta.. jo nevar salīdzināt ar kārtīgām sistēmām, kur viss ir atsevišķi - tā kā jābūt..

From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2003 - 10:16 am
(Link)
Kas tas taads Nirotek ir? Izklausees pec kartejaa kaktu kantora, kas nodarbojas tikai ar populismu.
Ja par shito lietu buutu pazinjojushi piemeeram Yamaha, Pioneer, Panasonics, Philips vai Sony, tad es varbuut arii to uztvertu nopietni.
From:(Anonymous)
Date:November 15th, 2003 - 04:36 pm
(Link)
Un ko Tu teiksi par Lumen? Kaktu kantoris vai kompānija, kas taisa akustiskās sistēmas, ko pamanās arī pārdot par daudziem kiloLatiem? Latvijā šādas mantas pārdod pat internetveikalos, bet cik daudziem tas brends ir zināms?
From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2003 - 10:53 am
(Link)
Nu vispaar jau "surround sound" tulko kaa "telpiskaa skanja", "surround sound speakers" -> "telpiskaas skanjas /efektu/ skaljrunji".
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:November 14th, 2003 - 11:23 am
(Link)
paldies!
[User Picture]
From:[info]darkz
Date:November 14th, 2003 - 05:36 pm

*

(Link)
Nū ar visādiem softiem jau var panākt kautko līdzīgu surround'am, tikai tas protams nu nekādigi nevarētu skanēt labāk pa 5.1. Un vispār - tas anonīmais kurš izteicās, ka ticētu tikai tad, ja par kautko tādu būtu paziņojis kāds no brendiem - Tā nevajag teikt, ir ĻOTI daudz *kaktu firmas*, kuras uztaisa tos skaļrunīšus labākus nekā tie pioneer/sony or smth, 60% gadījumu tur tiek izbraukts tikai ar nosaukumu, un tāds kā tu arī nopērk suppah.mega.surround.geek.pioneer skaļruņus, kaifo par superīgo skaņu, a tajā pat laikā pa 2x mazāku cenu varēja nopirkt kaktainus skaļruņus kuru veikums būtu pat labāks.
Protams cits jautājums ir garantija/nolietošanās/izturība ...
From:(Anonymous)
Date:January 27th, 2004 - 07:31 pm

Crapppyy

(Link)
Besī iekārtas ar sešiem vidiniekiem un vienu basssinieciņu,visu kanālu tumbām jābūt vienādām (3-4 joslas).
Nemesis