Kuģis - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Surround ar vienu skaļruni Nov. 14th, 2003|08:37 am

kugis
Niro 1.1 ProMazpazīstamā kompānija Nirotek paziņojusi par ļoti interesantu izstrādi mājas elektronikas apskaņošanas jomā. Runa ir par mājas kinozāles komplektu Niro 1.1 Pro, kas piedāvā pilnvērtīgu 5.1 skaņu (5 satelītskaļruņi un 1 sabvūferis) izmantojot tikai vienu vienīgu skaļruni un sabvūferi. Jā, es nekļūdījos – viens skaļrunis surround (starp citu, draugi – kāds ir šī termina nosaukums latviešu valodā?) efekta nodrošināšanai.

Kompānijas skaidrojums par šāda efekta panākšanu dzīvē ir visai skopi – tiekot izmantoti slepeni skaņas apstrādes algoritmi, kā arī skaļruņa izstrādes principi krasi atšķiroties no tiem kādus izmanto citas elektronikas kompānijas.
Niro 1.1 Pro komplektā iekļauts DVD atskaņotājs ar iebūvētu skaņas pastiprinātāju, minētais skaļrunis, kā arī sabvūferis un tas viss maksā sākot 599$ un nopērkams jau tagad.
Nirotek ziņo, ka šīs sistēmas priekšrocības varēs novērtēt ne tikai DVD filmu skatītāji, bet arī melomāni, jo CD mūzika nekad vēl nav skanējusi tik labi kā tā skan izmantojot Niro 1.1 Pro.

Nedaudz sīkāka informācija par tehnoloģiju pieejama Nirotek mājas lapā.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.