Kuģis - 3 gadi aiz restēm par DivX;-) cietajā diskā [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

3 gadi aiz restēm par DivX;-) cietajā diskā [Nov. 13th, 2003|10:49 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ziniet, ja jums paliek garlaicīgi dzīvot Latvijā, brauciet droši uz ASV. Tur karjeras iespējas plašākas (viņi vismaz domā) un likumi jautāki. Goda vārds, likumi tur ir jautri. Vismaz grasās būt vēl jautrāki! Piemēru? Lūdzu!

ASV Senātā tuvākajā laikā tiks izskatīts likumprojekts, kas paredz ievērojami dēmoniskākus sodus tiem, kas izmantojot P2P servisus būs ieguvuši savā īpašumā filmas. Runa ir par DVD kopijām DivX;-) formātā, kas atrodamas praktiski uz jebkura lietotāja datoram – vismaz pie mums Latvijā.
Līdz šim ASV likumdošana ir bijusi stingra tikai pret intelektuālo īpašumu attiecībā uz mūzikas ierakstiem, taču ja viss norisināsies kā iecerēts, tad jebkuram ASV pilsonim par filmu pirātisko kopiju glabāšanu „spīd” 3 gadi cietumā + naudas sods, kas mērāms ar vienību „hohoho!”.

Vairāki ietekmīgi Senāta pārstāvji kopā ar MPAA uzskata, ka filmu pirātisms internetā ir beidzot jāapkaro un īpaši piedraudēja daudzo universitāšu vadībām par iespēju vērsties arī pret viņiem. Kā zināms, augstskolas visā pasaulē ir ne tikai zinību pilis, bet arī file sharing citadeles.

Subjektīvs viedoklis: pie mums Latvijā dzīvot ir garlaicīgāk, toties mierīgāk;)
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2003 - 11:24 am

Nu ja

(Link)
Amiishi tak nav riktiigi kauch no taada aspekta, ka shiem vispaar ir DivX filmu kopijas. ASh man buutu 4000$ videejaa meeneshalga, ta es bi pirktu DVD principaa, lai 1) quality un 2) boonusi un fiichas. Tas es LV students nevaru atljauties DVD visas vilmas kuras gribu. A vinjiem. Vot ij jaasoda lohi.
From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2003 - 12:35 pm

kruta

(Link)
Tas varētu būt labs ierocis, lai iesēdinātu kādu aiz restēm - ielaist kāda naiva upura kompī trojāni un slepeni iebāzt kādu filmu noteikti nebūtu liela problēma. Arī vienkārši piekļūt kompim un iekopēt kaut vai no CD var.
[User Picture]
From:[info]darkz
Date:November 14th, 2003 - 04:21 pm

*

(Link)
Amerikā es jau esmu ārpus likuma ...
Nekas. Ganjau ES arī mums ar laiku sāks pasviest šādus *jautros bonusus*
From:(Anonymous)
Date:November 15th, 2003 - 04:32 pm

Nāvessods?

(Link)
Interesanti, kas man draudētu par to, ka man uz HDD regulāri ir vairāku filmu DVD images, nevis kaut kādi bezkrāsaini DivX? :) Pakārtu vai tomēr nonāktu uz elektriskās taburetes?
From:(Anonymous)
Date:January 27th, 2004 - 07:27 pm

bads

(Link)
Nabaga amīši cīnās par maizīti. Nemesis