Kuģis - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

3 gadi aiz restēm par DivX;-) cietajā diskā Nov. 13th, 2003|10:49 pm

kugis
Ziniet, ja jums paliek garlaicīgi dzīvot Latvijā, brauciet droši uz ASV. Tur karjeras iespējas plašākas (viņi vismaz domā) un likumi jautāki. Goda vārds, likumi tur ir jautri. Vismaz grasās būt vēl jautrāki! Piemēru? Lūdzu!

ASV Senātā tuvākajā laikā tiks izskatīts likumprojekts, kas paredz ievērojami dēmoniskākus sodus tiem, kas izmantojot P2P servisus būs ieguvuši savā īpašumā filmas. Runa ir par DVD kopijām DivX;-) formātā, kas atrodamas praktiski uz jebkura lietotāja datoram – vismaz pie mums Latvijā.
Līdz šim ASV likumdošana ir bijusi stingra tikai pret intelektuālo īpašumu attiecībā uz mūzikas ierakstiem, taču ja viss norisināsies kā iecerēts, tad jebkuram ASV pilsonim par filmu pirātisko kopiju glabāšanu „spīd” 3 gadi cietumā + naudas sods, kas mērāms ar vienību „hohoho!”.

Vairāki ietekmīgi Senāta pārstāvji kopā ar MPAA uzskata, ka filmu pirātisms internetā ir beidzot jāapkaro un īpaši piedraudēja daudzo universitāšu vadībām par iespēju vērsties arī pret viņiem. Kā zināms, augstskolas visā pasaulē ir ne tikai zinību pilis, bet arī file sharing citadeles.

Subjektīvs viedoklis: pie mums Latvijā dzīvot ir garlaicīgāk, toties mierīgāk;)
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.