Kuģis - Berlīne - diena ceturtā [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Berlīne - diena ceturtā [Jun. 29th, 2005|11:44 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Kaut arī šodien bija ieplānots doties uz vēstures muzeju un, ja radīsies vēlme, arī  pabraukāties ar kuģīti, taču plāni tika diezgan krasi mainīti. Pēc tā kā no rīta aizčāpojām uz tuvējo augļu veikalu pēc visa kautkā garšīga, tapa zināms, ka šodien mums ir iespēja aizbraukt uz nevājo šopingu A10 centrā, kas atrodas diezgan patālu no mūsu dislokācijas vietas, taču ar mašīnu uz turieni aizkļūt ir jau vienkāršāk. Tāpēc sēdāmies atkal iekšā jau vakar izmēģinātajā BMW523 un uz priekšu!

Satiksme - Ze Best!
Interesanti, ka pilsētā satiksme nav īpaši noslogota t.i. pie viena luksofora pat griežoties pa kreisi nevajadzēja stāvēt vairāk par diviem sarkanajiem. Uzbraucot uz autobāņa situācija uzlabojas vēl vairāk - ja mašīna ļauj, tad brauc kautvai uz 200 km/h - galvenais netraucēt citiem satiksmes dalībniekiem. Mēs braucām vidēji ar 160 km/h, taču nebijām nebūt ne ātrākie - pat visnotaļ viduvējie braucēji. Protams, ceļu kvalitāte 95% gadījumos ir teicama un tāpēc braukšana krietni ērtāka. Salīdzināt varu ar Rīgas - Jūrmalas posmu, taču ātrumi Vācijā ir daudz lielāki.

Kad kāds beidzot nolamāsies?!
Kautko rakstīt īpašu par šopingu negribās, jo visas atziņas jau izteicu iepriekš. Varu tikai piebilst, ka nogurums bija diezgan liels, jo A10 ir vismaz mūsu Rīgas 2 Alfas kopā ņemot.
Starp citu, es drīz sajukšu prātā no šīs vāciešu laipnības. Ieejot aptiekā no rīta un nopērkot kautkādu īpaši labu leikoplastu, aptiekārs pajautā vai nevēlos kaut ko vēl, vai nevajag līdzekli pret iedegumiem. Ja nebūtu viņu apstādinājis, droši vien, painteresētos kā mammai ar veselību un vai ar prostatu man viss kārtībā. Un tā ir tikai aptieka. Iedomājieties kādu laipnības spiedienu bija jāiztur tajā pašā A10, kurā maksāts visai bieži - lūdzu, paldies, šeit būs atlikums, vai nevēlaties ko vēl, lai jums jauka atlikusī diena, visu gaišu, atā. Pats interesantākais, ka šī laipnība ir īsta, nevis kautkāds Rīgas oficianšu "...bdien..., ...lūdz...".
Drīz sākšu kaukt un kauties. Taču doma par pārvākšanos uz Berlīni mani nepamet.

P.s. Neliels novērojums sakarā ar BMW523 - man kautkā izteikti pietrūka manuālās ātrumu kārbas - it kā jau mašīnai rūciens nikns, taču šī pareizā kārbas uzvedība tracina - pārāk mierīga tā braukšana, kaut arī komfortabla. Visādi citādi mašīnai nav vainas.

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]maris
Date:June 30th, 2005 - 08:53 pm
(Link)
Ir jau arī Rīgā šur tur laipnība... Bet tādos veikalos, kur zeķu cena rakstās ar kā minimums 2ciparu skaitli pirms komata.. :)