Kuģis - [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 18th, 2006|01:32 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Var, protams, bļaustīties, ka tas ir neprāts ļaut iebraukt viesstrādniekiem un strādāt šeit, taču fakts paliek fakts - pat Rimi un Maximā maksā stingri 200+ Ls pārdevējām, šoferiem kā minimums 250 Ls, bet strādāt nav kam. Labāk dirnēt savā valsts iestādītē, laist luni, gurķoties un portālu komentāros bļaut "ak, vai, ak, vai".

Ne mazāk bēdīgi ir arī ar labāk apmaksātiem darbiem - maksā cik gribi, bet kaut vai strādāt gribošus un kaut nedaudz centīgus darbiniekus atrast ir nenormāli grūti.
linkpost comment

Comments:
From:[info]putana
Date:December 18th, 2006 - 01:39 pm
(Link)
nunu. nemaksā gan kasierēm tik daudz. vismaz pirms gada nemaksāja. tad bija ap 100-120ls uz rokas.
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:December 18th, 2006 - 01:40 pm
(Link)
Ir puspaziņa, kas Maximā strādājot nopelna virs 200. Arī tjipa pārdevēja.
[User Picture]
From:[info]agressor
Date:December 18th, 2006 - 02:13 pm
(Link)
wahahaha :) puspaziņa :)
puspaziņa, ja maksimā strādā. labākais čoms, ja VIDā :))))
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:December 18th, 2006 - 02:16 pm
(Link)
beidz tak piekasīties. Drauga paziņa.
[User Picture]
From:[info]habibti
Date:December 18th, 2006 - 01:43 pm

ambīcijas

(Link)
viss jau atkarīgs no ambīcijām, ir daļa valsts iestādē, kuri tur sēž dēļ sociālajām garantijām, komandējuma naudām, nekādas virsstundas un vispār jau viņiem daudz neko nevajag, ja viņi paši tā padomā
/es tikai no novērojumiem un stāstītā runāju
[User Picture]
From:[info]habibti
Date:December 18th, 2006 - 01:46 pm

no pieredzes

(Link)
un strādāt gribošus un kaut nedaudz darbiniekus - vienīgais veids tos pārpirkt un nolikt burkānu deguna priekšā :)
[User Picture]
From:[info]kugis
Date:December 18th, 2006 - 01:59 pm

Re: no pieredzes

(Link)
Nez, izskatās, ka pat ar burkānu pietiek. Vienmēr būs, kurš piesolīs vairāk. Vismaz ar darba līgumiem var noturēt - paldies Dievam, daudzi līgumus nelasa:)
[User Picture]
From:[info]habibti
Date:December 18th, 2006 - 02:03 pm

Re: no pieredzes

(Link)
:D - tas par to līgumu nelasīšanu:))
Nez, man jau šķiet, ka tikko darbinieks ir finansiāli nodrošināts, tiek atbalstīta viņa iniciatīva un viņš redz, ka kaut kas notiek pēc viņa prāta - attīstības virzienā - un ir labs darba kolektīvs un darba apstākļi, viņš jau automātiski ir lojāls kompānijai :)
[User Picture]
From:[info]dusk
Date:December 18th, 2006 - 04:15 pm
(Link)
Tā ir kompleksa problēma. Pāris tēzes.
- ko iesākt ar 250 Ls, neko, tu nevari paēst par tādu naudu un izīrēt dzīvokli, ārpus rīgas var mēģināt
- par normālu cilvēku ir jāmaksā un lai būtu normāls viņam ir jaspēj ar algu izpildīt pamatvajadzības
- te prasa extras valodas, zināšanas tur, ilgus darbalaikus, ziedoties veselībā (paliec flīzes vai pakrāso celtniecībā gadus 10, tavs rumpis čau). A maksā kas par to?
- visu laiku visi strādā saudzēšanas režīmā
- jābeidz izlikties un neapjēgt ka nevar visus barot ar solījumiem, jauno paaudzi tas aizbiedē
- nafig izglītība aroda izglītība nerulz bet ir nočakarēta augstākā, tapēc ka neviens uz masu nenovērtē pavāru
- jabeidz dirsties visiem un jāskatās patiesībā lv uzņēmumi puse ir neefektīvi un jābankrotē mazajiem jastrādā pašiem īpašniekiem daudz
- viestrādniekus vajag, bet viestrādnieku geto, trūkst inženieris liec sludinājumu vācījā piķo 5000 euro un būs, to arī tagat var darīt. Kakova huja vedīs te busos nabagus no nezkurienes, turēs koncentrācijas nometnēs un liks pa 150 Ls strādāt. Tādus vajag drāzt un to dara visur eiropā.
- vajag palielināt pilsonisko atbildību un efektīvāku tiesu sistēmu, tadejādi izskauzt nihilismu un apziņu ka kaut ko čakarēt ir forši.
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:December 19th, 2006 - 03:55 pm
(Link)
Pēdējais punkts ir ekselents, tikai lai tas piepildītos, jāaiziet melu un viltus paaudzei, lai tas pielektu jaunajai, savukārt aktuālajai paaudzei (lasi - man, tev, mūsu draugiem, paziņām) pie tā ikdienā ideoloģiski jāstrādā, sākot pirmkārt ar sevi.

Nav vīzijas par vienotu, gaišu nākotnes Latviju, un tā ir otra galvenā problēma aiz algām. Reālās idejas, par kurām neviens skaļi nerunā, atskaitot ultranacionālistus ir utopiskas. Piemēram, savas atšķirīgās mentalitātes dēļ mākslīgi ieaicinātajiem krieviem jāaizbrauc. Lai atjaunotu vēsturisko taisnīgumu, Krievija starptautiski jānoper par Molotova paktu un jāpiespiež izmaksāt kompensāciju (atrēķinot naudu par Vanšu tiltu). Šādā kontekstā liels ir kārdinājums no tā visa izdzēsties un aizbraukt prom tur, kur Tev iedod tā pavairāk naudiņas un vairums cilvēku ir mīļi un labi.

Tai pašā laikā šeit viss notiek, algas ceļas, un celsies. Ja celsies valsts iestādēs, tad celsies arī privātajā sektorā, jo valsts sektoram būs lielāka pirktspēja, etc.
[User Picture]
From:[info]dusk
Date:December 19th, 2006 - 09:08 pm
(Link)
Es jau nedomāju ka kāds atbildēs uz šito. Tā jau viš ir galvenās problēmas ir visi kopā. Jo kas ta vainīgs, neviens. Cenas visam kā Eiropā būs (nu foodam krogos vēl nav un vēl šur tur), ļauv relatīvi brīvu kustību.
A valstī kas notiek jeb tēzes vēl bišķi:
- tu piebrauc pie CP maksā 5 ls, liekas okis
- valsts iestādē strādā liekas ka paņemt kepā tur okis
- skatīties uz penžām un teikt 100 ls okis, nu nevar dot bet nedirs ka ir okis
- nu nezinu vai 100 tur ir lohi, bet ja viņi nejēdz 10 min apskatīt pat šaubīgos komentus delfos.lv jāatlaiž visi no darba. Padomāt kapēc bariem tā kliedz?
- kadru izvēle te kuģis un vēl kas ko muld, kāda kadru izvēle tu maksā neko, kaut zini ka par to naudu šams nav ko dzīvot, saskatīt ka ir jēga cīnīties.
- protams ka ir pārpodukcija, bet vai tapēc ir jāmaksā zem? Iebubinot ciparu, ko valsts arī var izdarīt, pat uztaisot ārējo parādu, mainot kadrus būs iepēja piesaistīt labāko konkurs, privātie vilks līdzi
- jā nežēlīgi pret tiem kas ārpus 5piecinieka pilsētām, jo tur vispār būs grutāk ar darbu vēl trakāk nekā tagat
- tiesu sistēma revidēt un likumdošanu sakārtot, lai krāpnieki saņem sodu un rodas atbildība (cilvēkiem citādāk nevar), a pašlaik kas notiek pretēji, sagudro likumus un pat sīkos nejēdz sodīt, tas rada vēl lielāku dūšu uz lieliem darbiem
- darba devējiem jabeidz brēkt par to ka nodokļi ir lieli, bet censties tos maksāt un cīnīties par savām tiesībām ar demokrātiskām metodēm (nevis dirs ka nav laika). Smieklīgākais, ka nomazajiem vislielākie brēcekļi ir vislielākie šmaukļi, kas pat klozetes podu pērk caur firmu, lai pvn nebūtu jāmaksā.
- augstskolas un kvalitāte - nebūs (tagat es biki lu piestrādāju), kamēr tur arī neapzināsies nav svarīgi masa taisīt piķi bet atlase. Savukārt darba devējiem pārdomāt ko viņi var atlasīt, par piķi nevis tagad visi izlaidušie sūda darbiem prasa nenormālas zināšanas, kuras var apgūt, ja galva uz pleciem 1 ned laikā, iemanīties 1 mēnesī.
- darba kvalitāte, normāli cilvēki, attieksme pret dzīvi tās ir vērtības. Paskaties ne tik uz šiem 2 kursiem/klasēm cibā bet apkārt dafiga cilvēku kuri mokās, dzīvo šaušalīgi, bet apkārtējiem liekas ka ok.
- ja nebrauktu tādos apjomos lv vēl sūdīgāk būtu, starpcitu par to aibraukšanu vēl var strīdēties vai tas ir graujošāk, nevis vispār globāls mazāk cilvēku. Pluss cilvēki sāk izvēlēties un domāt, rēķināt. Ar attieksmi kāda te 90% jaunie nekur nestrādās paskaties uz tagadējiem 18 gadniekiem, kur nu vēl 15 gadniekiem. čau rasma.

Jā esmu produkts kas macījies neatkarīgās latvijas augstkolā un pazaudējis ticību šai sistēmai, kaut tika solīts. Jā esmu no tiem, kam uzbrauc dd un reāli eju prom nevis nīdu, ja nevar atrast atrisinājumu. Tagat ar es pirms 1 mēneša aizgāju prom, uzņēmuma ambīcijas OO, klientu čakarē. Viss liekas ka rulle. dd domā nevis kā labāk, bet tā dara visi un ar to izteikts viss. Aizgāju prom pašlaik pēc 1,5 mēneša jau 50% aizgājuši. Strādā tik tie kas manā laikā tika pieņemti darbā. Tagat ar meklēju darbu, pilnīgi riebjas iet uz intervijām, baro atkal ar diršanu un neefektīviem solījumiem. A ko es vēlos ja jau mana lojalitāte, tad attopies jel un domā lai es par to piķi varu dzīvot, ja tagat veltu sevi darbam tad novērtē mani vēlāk. Nē tā nenotiek bet tikai diršana.
[User Picture]
From:[info]dusk
Date:December 19th, 2006 - 09:17 pm
(Link)
Atcerējos vēl izskaust (nevajag tik daudz uz pārējo fona) tukšos money makerus (sākot ar nekustamo beidzot ar visu ko citu), nokuriem vispār nav nekāda labuma. Ne valstij, ne sabiedrībai. Vienīgais kam viņi patīk ir paši sev un dd, jo nes naudu uzņēmumam, viņi pat ar mieru pievērt acis ka paņem 80% un projektu pamet čakarējot reputāciju. tas ir izdevīgi. Tādu ar lv pilns un viņi labi dzīvo, veido to mistiko vidusslāni.
[User Picture]
From:[info]dusk
Date:December 18th, 2006 - 04:34 pm
(Link)
Pārskrēju pa portāliem, ka jau teicu vecā dziesma, arī ar tavām labākām vietām. Mazajiem maksā uz robežas ka nav ko ēst un dzīvot. ja teiktu, ka maksā pārdevējai apkopējai 500 neto un arī pie 600 neto nevar atrast, tad es teiktu ka ir problēma a tā maksā mirstamo naudu.
A par labajiem tevis amatiem, reti kad ir amati kur vajag tās zināšanas, un ja arī vajag, tad tie cilvēki tās iegūstot apzinājušies, ka par to var dabūt vairāk. Un mana vecuma keksiem, kam nav ģimene, sajūta par lv ir nulle vērtība, jeb viņš ir beidzis to savu REA, velāk maģistratūrā hvz kur Eiropā mācījies nu neredzu kapēc jābrauc atpakaļ. Ar neekonomistu amatiem līdzīgi.