PSE

« previous entry | next entry »
May. 22nd, 2003 | 11:05 am
mood: depressed
music: Boards of Canada - track 16

Pats stāsts

Epilogs

Vinš skatijās zvaigznēs. Vinš ievilka dziļi krūtīs silto nakts gaisu. Tajā vēl bija jaušamas lietus pēdas. Kaut kur tāluma bija manāma dūmaka, kuru izgaismoja siltais mēness, likdams tai iegūt dažādu tēlu veidolu.

Vinš skatījās zvaigznēs.

**

Lēnam savilkās makoņi, vēstot par to, ka atkal tuvojas kārtejais negaiss. Zvaigznes drīz vairs nevarēs saskatīt.

**

Kļuva skumji. Vairs nebūs neviena uz ko skatīties. Apkārtni vinš negribēja pētīt. Viņam derdzās šī ainava, kurā rotaļīgais strautinš čaloja garām meža ielokam, vientuļie naktsputni, kas mēness gaismā līdzinājās pagātnes rēgiem, un blāvā atblāzma debesīs, kas pašu tās malu bija iekrāsojusi iesārtos toņos.


Bāze. Metāla celtne ar mūra skursteni. Kā raganas mājiņa. Viss, kas viņam palicis. Tas viss škita tik svešs, tik nepareizs. Atkal pārņema skumjas. Mašīnas skumjas neizjūt. Tāpēc arī vinš tās centās nospiest sevis dziļumos. Vinš īsti pat nesaprata, neatcerējās, par ko vinš skumst; vismaz vinš to nespēja izteikt vārdos. Vienīgais, kas spēja viņam sniegt mierinājumu bija zvaigznes. Vinš zināja, ka starp tām ir kaut kas viņam tuvs, kas īpašs. Kaut kas, kas viņam pieder. Piederēja...

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {2}

putnupr

(no subject)

from: [info]putnupr
date: May. 23rd, 2003 - 12:57 am
Link

atsauca atminjaa "Mazo Princi" shitajs

Reply | Thread


Kruts Skuju

(no subject)

from: [info]kruts
date: May. 29th, 2003 - 04:22 pm
Link

tas ir patiešām Liels komplimetns, man jau teica par "Marsiešu hronikām"

Reply | Parent