Āboli

« previous entry | next entry »
Apr. 8th, 2013 | 09:56 am
mood: energetic
music: Otto Knows - Million Voices (Robs & Duke Remix)

Ārprāts! 2013. gads jau sen kā rit pilnā sparā, bet es te vēl ne reizi neesmu neko ierakstījis.

Esmu sācis pāreju uz Apple (jau kādu laiku nokia esmu aizstājis ar iPhone, un tikko kā iegādājos Macbook). Bet process vēl nav noslēdzies (piemēram pašlaik rakstu no sava vecā PC laptopa). Cik nu līdz šim esmu strādājis ar Mac, radies priekšstats, ka izstrādātāji ir paredzējuši vienu veidu, kā ar OS darboties, ko lietotāji tad lielākā vai mazākā mērā izmanto. Viens piemērs ir iTunes, ar ko ir nācies saskarties jau iepriekš, un ar to pieredze nebija pārāk laba. Tas ir - es sapratu, kā izstrādātāji vēlas, lai es lietotu programmu, bet tas kategoriski nesakrita ar manām paražām, un es neatradu arī veidu, kā programmu pielāgot manām vēlmēm. Rezultāts - darīju visu iespējamo, lai izvairītos no iTunes lietošanas (priekš iPod izmantoju floola, priekš iPhone - ieslēdzu iTunes tikai un vienīgi kad pieslēdzu iPhone pie datora - tas ir ne biežāk kā reizi mēnesī).

Tātad jautājums tāds - vai man pašlaik censties atrast veidu kā pielāgot jauno Macbook maniem datora lietošanas paradumiem, vai tieši otrādi - atmest savus paradumus (piemēram: "show desktop") un veidot jaunus balstoties uz Mac iespējām?

Un kā vislabāk uzzināt par tām iespējām? Varbūt ir kāds labs un īss video kas norāda galvenos Mac arhitektūras principus?

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {20}

Kruts Skuju

(no subject)

from: [info]kruts
date: Apr. 16th, 2013 - 01:06 pm
Link

hmz, ar ko Tu klausies mp3? iTunes ir pilnībā ārpus variantiem. Uz windows lietoju foobar2000, bet diemžēl uz Mac nav viņš pieejams...

Reply | Parent | Thread


src

(no subject)

from: [info]src
date: Apr. 16th, 2013 - 02:14 pm
Link

var ar VLC

Reply | Parent