Filmas un treileri

« previous entry | next entry »
Aug. 19th, 2011 | 02:08 pm

Trešdien noskatījos filmu par to kā Mērkaķiem sacēlās uz planētas un jāsaka, ka filma ir tīri skatāma. Tāda viduvēja līdz laba asa sižeta filma, ar nelielu drāmas piešprici (kaut nedaudz plakanu), samērā klišejisku morāli un labiem vizuālajiem efektiem. Kaut kas pa vidu starp labu slikto filmu un sliktu labo filmu. Īstenībā, es pat iespējams, ka esmu pārāk skarbs. Pilnīgi normāls gabals, ko uzmeklēt interneta plūsmā (torrent?), un nav pat slikta ideja noskatīties kinoteātrī, graužot popkornu un mēģinot aplikt roku apkārt kādam pretējā (nu vai tā paša) dzimuma pārstāvim.

Bet ne par to stāsts. Kaut kur (kā vēlāk izrādījās) īsi pirms filmas beigām man sieva, čukstot ausī, pasūdzējās par to, ka filma iet tik ilgi, un ka viņa otru filmas pusi laikam būs spiesta nogulēt (viņai ir šis nelāgais paradums aizmigt pat pie interesantām filmām, ko pašlaik, kad viņa strādā garas stundas un ceļas pirms 6iem, es pat ļoti respektēju). Bet uztraukuma nebija pamata - jo kādas 10/15 minūtes pēc tam filma arī beidzās, un viņa neko garām nepalaida.

Kas ir šī nelāgā pārpratuma iemesls? Tas, ka filmas reklāmas kampaņa kārdekļu (teaser), piekabju (trailer), un ekscerptu formā bija jau atklājusi mums visus galvenos sižeta pavērsienus pirms mēs apsēdāmies ērtajos kino sēdekļos. Un pavērsieni jau nebija nekādi galīgi norakstāmie - pilnīgi normāli pavērsieni (un viens no iemesliem, kāpēc sieva piekrita apmeklēt šo seansu), vienkārši viņi radīja iespaidu, ka tas ir filmas sākums, filmas premise. Un kad bijām tos noskatījušies, jutāmies, ka esam gatavi beidzot sākt skatīties pašu filmu. Bet nē - nekā viarāk nebija, izrādās.

Tā kaut kā. Man gribās, lai mani pirms filmas pakārdina, lai ir tā sajūta, ka šo vai to filmu es ļoti gribu redzēt (vislabāk tas laikam izdevās The Matrix), bet es par pašu filmas reālo sižetu (to, kas notiek daudz maz pēc pirmajām 15 minūtēm, nu labi, pēc 30) negribu zināt. Es pat negribu zināt, kā izskatīsies galvenais varonis, viņa mašīna, viņa meitene (vai puisis, vai abi), un viņa stroķis. Bija laikam lielas problēmas studijām ar Super8 (neesmu vēl redzējis, diemžēl), kad Spīlberģa un Ābrama nostājas dēļ filmas reklāmas materiāli nebija izpauduši daudzas detaļas par filmas sižetu - un kaut kādas aptaujas lika manīt, ka varētu būt problēmas ar pakaļu novietošanu ērtajos sēdekļos (bailes gan izrādījās nepamatotas).
Tags:

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

Kruts Skuju

(no subject)

from: [info]kruts
date: Aug. 19th, 2011 - 04:51 pm
Link

Ko tad viņi apsita?

Reply | Parent