kruts

Naudas Izšķiešana

Jan. 12th, 2009 | 05:24 pm
From:: kruts

Vis mēs te runājam par to, kā vadība mētājas ar naudu. Tilts, šofera dēls, utt.

Ienāca prātā, ka vārētu izveidot sarakstiņu ar visiem šiem gadījumiem, tā apkopošanai. Gan pirms krīzes, gan jau krīzes apstākļos (protams, pieņemot, ka mums ir krīze...) - kādi ir tie gadījumi, kur acīmredzami tiek izšķiesta nauda nevajadzīgām lietām.

Protams, nekad jau nevar zināt visu informāciju, tāpēc šāds saraksts protams varētu kandidēt tikai uz kaut ko no sērijas "neko jau padarīt nevar, bet nepatīk man šī situācija".

Piemēram,
JK bija Mūzikas Akadēmijas rektors divus termiņus. Pēc likuma - vairāk nevar. Bet kad otrais termiņš beidzās - tika izveidota jauna pozīcija LMA (ja nemaldos - padomnieks vai konvents, vai tamlīdzīgi), kura tika piešķirta JK, saglabājot iepriekšējo atalgojumu (precīzus skaitļus neesmu dzirdējis, bet šķiet, ka 4 000 LVL rajonā).

Vai arī:
"Bet, piemēram, kā man stāstīja persona, kas konsultē valsts iestādes tehniskās lietās – šai personai samaksā pienācīgi par darbu uz rokas, bet prasa parakstīties par daudz lielāku summu, kas it kā izmaksāta par konsultāciju. Konsultants, tātad, nav piekrāpts, saņemot samērīgu samaksu, bet pārējo naudu, visticamāk, sadala pasūtošās iestādes ierēdņi, iespējams, arī kāda vai kādas politiskās partijas. Nokrāpj un sadala nodokļu maksātāju naudu."

Ja kāds zina līdzīgus gadījumus - lūdzu komentāros.
Ja kāds zina minēt neprecizitātes - tāpat komentāros.
Tags:

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.