Puķkāposti kažokā
Nedaudz neparastākā mīklā apcepti ļoti maigas garšas puķkāposti, kurus var pasniegt ar krējumu kā atsevišķu ēdienu vai arī kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Mīklas dzimtene ir Urāli.
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks – 25 minūtes
1 neliels (apm. 300 g) puķkāposts
Mīklai:
½ glāze miltu
2 olas
4 ēdk skābā krējuma
naža gals soda
1. Sagatavo puķkāpostus. Nomazgā puķkāpostu un sadali to zariņos. Liec vārošā sālsūdenī un vāri 2-3 minūtes zem vāka uz strauja uguns. Izslēdz uguni, un atstāj zem vāka 10 minūtes.
2. Sagatavo mīklu. Sakul ar mikseri vai dakšiņu olas. Pievieno naža galu sodas un sāli pēc garšas. Nepārtraukti kuļot pievieno 4 ēdamkarotes krējuma. Nepārtraucot kulšanu pievieno izsijātus miltus.
3. Cep puķkāpostus. Puķkāpostus notecini caurdurī, lielākos zariņus pārgriez uz pusēm. Sakarsē pannā eļļu. Mērcē puķķāpostus mīklā (puķķāpostiem ir jābūt pilnīgi apņemtiem ar mīklu) un liec karstajā pannā. Cep, apgiežot uz otru pusi, katru pusi apmēram 1-1,5 minūtes, kamēr mīkla smuki zeltaina. Pasniedz karstus ar krējumu vai arī kā piedevu pie gaļas pamatēdieniem, bet var ēst arī aukstus
Nedaudz neparastākā mīklā apcepti ļoti maigas garšas puķkāposti, kurus var pasniegt ar krējumu kā atsevišķu ēdienu vai arī kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Mīklas dzimtene ir Urāli.
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks – 25 minūtes
1 neliels (apm. 300 g) puķkāposts
Mīklai:
½ glāze miltu
2 olas
4 ēdk skābā krējuma
naža gals soda
1. Sagatavo puķkāpostus. Nomazgā puķkāpostu un sadali to zariņos. Liec vārošā sālsūdenī un vāri 2-3 minūtes zem vāka uz strauja uguns. Izslēdz uguni, un atstāj zem vāka 10 minūtes.
2. Sagatavo mīklu. Sakul ar mikseri vai dakšiņu olas. Pievieno naža galu sodas un sāli pēc garšas. Nepārtraukti kuļot pievieno 4 ēdamkarotes krējuma. Nepārtraucot kulšanu pievieno izsijātus miltus.
3. Cep puķkāpostus. Puķkāpostus notecini caurdurī, lielākos zariņus pārgriez uz pusēm. Sakarsē pannā eļļu. Mērcē puķķāpostus mīklā (puķķāpostiem ir jābūt pilnīgi apņemtiem ar mīklu) un liec karstajā pannā. Cep, apgiežot uz otru pusi, katru pusi apmēram 1-1,5 minūtes, kamēr mīkla smuki zeltaina. Pasniedz karstus ar krējumu vai arī kā piedevu pie gaļas pamatēdieniem, bet var ēst arī aukstus