Kurvjzieža kontemplācijas

Filma

Krāšņais Kurvjziedis

Filma

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar biju noskatiities "Atgrieshanos". Man patika. Ljoti. Un shoreiz es neteoretizeeshu par paraleeleem ar Dzhaarmusha "Mironi" (viiriesha iniciaacija, liikjis, kas laivaa vientulji aizpeld juuras plashumos, kaa atgriezdamies pie Lielaas Maates...) Un neironizeeshu par kaarteejo kokjeteeshanu ap Eidipa kompleksa neizsmeljamo teemu. Jo filma no tiesas likaas laba. Maajaas atgriezusies, seedeeju savaa virtuvee un domaaju par to, kas notiek ar puisiiti...vai viirieti...tajaa laikaa, kad vinju piespiezh iemaaciities kljuut stipram un skarbam. Par to personiibas dalju, kas shajaa procesaa gandriiz vienmeer tiek salauzta un nozaudeeta. Par to, ka miileet viirieti un ljaut vinjam miileet tevi buutiibaa noziimee atdot atpakalj sho nozaudeeto dalju. Un nemaz tas nav tik viegli.
Un, taa domaadama, es atcereejos kaadu, kuram kaut ko no taa visa bija gribeejies pateikt, tak, muljkje buudama, nebiju maaceejusi.
Un tad ar lielu kruuzi zaalju teejas noskaloju kaklaa iespriedushos puukainaa maiguma bumbuli, lai asaras neuzdzen. Un devos pie miera.
Powered by Sviesta Ciba