Siera darīšanā ir kāda liela ruda māģija klāt, jo veselais saprāts un pieredzes faktu klāsts nespēj izskaidrot, kāpēc identiskas darbības ar identiskām izejvielām veicot, vienreiz saiet tā masa ideali, bet otrreiz - nekā! Graudains un pārslains, mīci kā gribi!
Bet es vēl pāris brokastu rītus knakstīšos ap saviem ķimeņu, ķiploku un kanēļa brīnumiem. Tad iepauzēsu - līdz nākamajiem saulgriežiem, jo tradīcijas nedrīkst lauzt.
Un cita starpā - kaut arī vis bija labi: ij vīns ar jēru, ij alus ar sieru, ij istabas pušķojiens, ij hmmm...paparde ar visu, kas pienākas - sapratu, ka nākamos Jāņus tomēr gribu citādus. Gan jau gada laikā sapratīšu - kādus tieši.
Bet es vēl pāris brokastu rītus knakstīšos ap saviem ķimeņu, ķiploku un kanēļa brīnumiem. Tad iepauzēsu - līdz nākamajiem saulgriežiem, jo tradīcijas nedrīkst lauzt.
Un cita starpā - kaut arī vis bija labi: ij vīns ar jēru, ij alus ar sieru, ij istabas pušķojiens, ij hmmm...paparde ar visu, kas pienākas - sapratu, ka nākamos Jāņus tomēr gribu citādus. Gan jau gada laikā sapratīšu - kādus tieši.