kramers

[info]petrovichs @ 17:30: Kaut kāda maldīšanās trijās priedēs.
Saprotu, ka Tev gribas vietējos krievus paslavēt, tāpēc raksti, ka viņi ir saglabājuši savu kultūru un domāšanas veidu, bet... Patiesībā tas ir viņu prasts slinkums un politiska nevēlēšanās mācīties kaut kādu kašķīgu gansu valodu. Ar kultūras saglabāšanu tam nav nekāda sakara. Šaubos, vai visi krievu valodas aizstāvji pat bijuši Krievu drāmas teātrī ;)
Da neviens jau nesaka, ka viņiem rīt uz brokastlaiku ģimenē jārunā latviski. Lai runā kā runājuši līdz šim - krieviski, tatāriski, ukrainiski, kā tik vien vēlas. Lai pulcējas un dzied savos nacionālajos koros un dejo savas tautas dejas. Lai pulcējas savās nacionālajās biedrībās un no etniskās dzimtenes aicina rakstniekus, dzejniekus un citus redzamus kultūras pārstāvjus. Tas būtu tikai skaisti. Bet valsts valoda mums ir viena un tā jāzina, ja gribi pilnvērtīgi kādā valstī dzīvot, vienalga vai tā Latvija, vai Nīderlande, vai ASV vai Sanmarino. Un tas pats attiecas uz latviešiem, kas citās valstīs dzīvo - runā tās valsts valodā un brīvajā laikā kop savu kultūru atspēries un priecē mājāspalicējus, ka esi svešumā valodu un kultūru saglabājis.
Tā vietā mums te 20+ gadus stāsta pasaciņas par večiņām, kuras ir jau par vecu, lai latviešu valodu mācītos. Kā saprotu, šīs večiņas ir nolēmušas vismaz 200 gadus dzīvot ;-)
Un vēl divvalodības sludinātāji, kam tik ļoti patīk uz eiropām atsaukties, aizmirst, ka divas valsts valodas bieži vien nozīmē, ka jāzina ir abas, nevis viena pēc izvēles.

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba